Alain Delon musel kvůli
arytmii na operaci srdce

Alain Delon musel kvůli
arytmii na operaci srdce

5. 4. 2012

Francouzský herec Alain Delon podstoupil operaci srdce. Šestasedmdesátiletého herce operovali na pařížském předměstí Neuilly-sur-Seine. Na tamní klinice ho přijali v úterý. Příčinou byla zhoršující se srdeční arytmie.

Operace se podle portálu Purepeople obešla bez komplikací. Delon by měl v nemocnici strávit nejméně dva další dny.

Hospitalizaci herce potvrdila jeho asistentka, avšak zprávu o zákroku blíže nekomentovala. „Alain Delon se těší dobrému zdraví. Jako každý, kdo se stará o svůj zdravotní stav, tam podstoupil celkové lékařské vyšetření,“ uvedla pouze.

Alain Delon je ikonou francouzské kinematografie. Za svou kariéru natáčel s věhlasnými režiséry Luchinem Viscontim, Jean-Lukem Godardem či Michelangelem Antonionim.

Na plátně se objevil po boku Romy Schneiderové, Jeana Gabina, Jane Fondové nebo Annie Girardotové. Mezi jeho nejznámější snímky patří Samuraj (1967), Sicilský klan (1969), Borsalino (1970) či Dva muži ve městě (1973).

Delon koncem prosince zavítal do Prahy. Byl jedním ze smutečních hostů, kteří se zúčastnili pohřbu Václava Havla. K českému prezidentovi, dramatikovi a disidentovi vyjadřoval mnoho let náklonnost.

film
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...