Marylin Monroe se chtěla provdat 
za prezidenta Johna F. Kennedyho

Marylin Monroe se chtěla provdat
za prezidenta Johna F. Kennedyho

7. 8. 2013

Marilyn Monroe, jejíž milostná aféra s tehdejším americkým prezidentem Johnem F. Kennedym je všeobecně známá, prý věřila, že se za Kennedyho provdá. Nová kniha novináře Christophera Andersena, která se zabývá vztahem Kennedyho a jeho manželky Jackie, dokonce uvádí, že Monroe dokonce telefonovala do Bílého domu, aby sdělila informace o sňatku jeho manželce.

Podle knihy These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie (Těch pár vzácných dní: Poslední rok Jacka s Jackie) údajně Jackie Kennedyová hvězdě stříbrného plátna odpověděla, že uvítá, když převezme její roli první dámy. "A přestěhujete se do Bílého domu a převezmete všechny povinnosti první dámy a já se odstěhuju a vy budete mít všechny ty problémy," prohlásila prý Kennedyová.

Tento incident byl jen částí složitého manželství amerického prvního páru rok před tím, než byl Kennedy zavražděn. Kniha mimo jiné líčí, jak Jackie prosila, aby mohla zůstat po boku svého muže i v době hrozícího jaderného útoku, jak pár přestál smrt novorozeného syna Patricka, i to, jak Jackie vydržela mnoho mimomanželských aférek svého muže. A snaží se zodpovědět otázku, zda se pár - Jackie bylo v době Kennedyho smrti 33 a jemu 46 let - doopravdy miloval.

Podle Andersenova výzkumu si Jackie byla velmi dobře vědomá mnoha nevěr svého muže, ale vadila jí jen Marilyn - ne kvůli samotnému románku, ale proto, že se první dáma bála skandálu, který by ji mohl před veřejností zesměšnit.

celebrity USA
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.