Nový projekt Richarda Müllera:
nové CD a koncerty bez nástrojů

Nový projekt Richarda Müllera:
nové CD a koncerty bez nástrojů

5. 8. 2013

Slovenský zpěvák Richard Müller v současné době připravuje nový projekt Hlasy, v němž s vokální skupinou Fragile přezpívává svoje písně v nových úpravách. Skladby bez použití jediného nástroje nabídne posluchačům na velkém česko-slovenském turné, které zahájí 14. září na zámku Světlov.

"Je to opravdu produkce bez hudebních nástrojů, i když se říká, že není lepší nástroj, než je lidský hlas. Myslím, že tak jako tenhle projekt zaujal mě, že zaujme i moje fanoušky. Protože když si stoupne osm lidí na pódium a začnou zpívat písničky, které mnozí znají, v nové podobě, tak je to velmi sugestivní," řekl pro ČTK Tichard Müller. Projekt Hlasy poprvé představil v televizním pořadu SuperStar, kde zazněl hit Po schodoch.

Fragile tvoří zpěváci Braňo Kostka, Soňa Norisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Jana Golisová, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík. "Rád se nechávám inspirovat, a když se objevili Fragile, kteří jsou na Slovensku velmi populární, neváhal jsem. Ani ve snu jsem nečekal, že to bude pro obě strany znamenat takové množství práce. Nácvik je velmi těžký, ale výsledek je něco úplně nového," uvedl Müller.

Aranže jeho písní má na starosti kapelník Fragile Kostka a jeho lidé. "Opravdu jsem nevěděl, že jedno aranžmá na relativně těžkou skladbu se dělá tři dny a tři noci. Je to něco úplně jiného než přijít do zkušebny s texty, ukázat kapele písničku a ta ji během deseti minut nacvičí. S Fragile je to velmi příjemná, i když náročná práce," sdělil populární zpěvák, který s Fragile v současné době zároveň zkouší koncertní verzi projektu Hlasy i tu, která se objeví na CD na začátku září. "Tyto verze se příliš neliší, pouze pódium umožní u některých skladeb rozšířené verze. Prostor dostanou pro svou vlastní tvorbu i Fragile," podotkl.

Turné po Česku a Slovensku vyvrcholí v Lucerně

Turné, které začíná na zámku Světlov, obnáší 32 koncertů v Čechách i na Slovensku v Praze se Müller představí ve Velkém sále Luceny "Od dětství je koncertování v Lucerně můj sen. Už jsem si ho několikrát splnil. Možná stárnu a senilním, ale Lucena má u mě vždy přednost před ostatními sály," dodal. Müller se skupinou Banket vydal například album Bioelektrovízia s hitem Po schodoch. Na začátku 90. let nastartoval úspěšnou sólovou dráhu.

Müller například natočil desky Neuč vtáka lietať, 33, L.S.D., Nočná optika a Koniec sveta. V roce 2000 vyšlo album s texty Michala Horáčka - Richard Müller a hosté a o rok později 01. S americkými muzikanty vyprodukoval Monogamný vzťah. Jeho poslední dvě alba měla názvy Už a Ešte. K předloňským padesátinám si nadělil kolekci 25 alb nazvanou Všetko, která obsahuje všechny jeho dosavadní nahrávky.

hudba zpěvák
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.