Zájem o bazény prudce roste. 
Díky počasí i nižším cenám

Zájem o bazény prudce roste.
Díky počasí i nižším cenám

5. 8. 2013

Velká vedra v posledních týdnech výrazně zvyšují poptávku po bazénech. Ty si nyní pořizují na své zahrady i lidé, kteří dříve o koupi vlastního bazénu neuvažovali. Nyní však svůj názor změnili, také proto, že ceny bazénů neustále klesají. „Naše společnost zaznamenala za posledních 14 dní pětinásobný nárůst objednávek bazénů oproti červencovým týdnům v minulých letech. Poptávka roste nejen kvůli horkému počasí, ale také díky velmi výhodné cenové nabídce všech typů,“ potvrzuje David Jirušek ze společnosti Mountfield, největšího tuzemského prodejce bazénů a bazénové techniky.

Kolik bazénů plánujete letos prodat?
Letošní rok máme v plánu prodat cca 30 až 33 tisíc bazénů. Oproti loňsku jsou prodeje vyšší, jediný propad jsme zaznamenali v květnu, který byl mimořádně deštivý. Ale o co méně se prodalo v jednom měsíci bazénů, o to více zákazníci kupovali bazénová zastřešení a tepelná čerpadla na ohřev vody.

Jaké typy a velikosti bazénů lidé nejvíce žádají?
V posledních třech letech vidíme dva hlavní trendy – prvním je velký zájem o nadzemní bazény Azuro, které lze bez problémů zapustit i do země. Tyto bazény fungují jako plnohodnotné rodinné bazény. Stejně tak fungují dobře i jako „startovací“ bazény, které majitelé po letech mění za kopané bazény.

Druhým trendem je stálý nárůst prodejů kopaných bazénů. Je to opět dáno cenou, kdy tyto bazény jsou, ve srovnání s cenami před 10 lety, o více jak 40 % levnější a tedy stále více rodin na tyto bazény finančně dosáhne. Při zakoupení zastřešení nebo ohřevu vody jsou pak finanční náklady na provoz bazénu v řádu sta korun ročně. Velmi dobře se prodávají sklolaminátové typy bazénů a z těch nejluxusnějších typů to jsou kompozitní a keramické bazény. Nejvíce se prodávají bazény o objemu vody cca 25 až 60 m3.

Jaká nejmenší plocha stačí pro pořízení bazénu z vaší nabídky?
Náš nejmenší bazén, který máte trvale umístěný na zahradě, má průměr 3,6 metrů. Jedná se o bazén typu Azuro, který  lze jednoduše postavit kdekoliv na zahradě, anebo i zapustit do země. Pro umístění příslušenství jako je filtrace, ohřev vody nebo bazénové schůdky doporučujeme u těchto bazénů Azuro mít plochu u bazénu vždy o nějaký ten metr širší, než je samotný průměr bazénu.

Za jak dlouho je možné bazén zprovoznit z hlediska přípravy , tedy úpravy terénu, instalace filtrace apod.?
Při stavbě bazénu záleží, vedle umístění bazénu, i na samotné úpravě terénu, instalaci bazénového příslušenství a též požadavku klienta na finální úpravě okolí. V průměru lze stihnout stavbu bazénů za jeden či dva dny, pokud je vše připraveno tak, jak má být.

Nabízí Mountfield instalaci bazénů, i těch levnějších?
Ano, nabízí. U bazénů Azuro nabízíme jak dopravu, tak i montáž bazénů zdarma. Každé naše prodejní centrum má své bazénové specialisty a ti vám nejenom bazén postaví, ale i dovezou a zprovozní.

Změnily se nějak požadavky zákazníků na kvalitu bazénů a dalšího vybavení? Učitě, uživatelské požadavky na kvalitu a především vybavení bazénů rok od roku stoupají. V současné době samotný bazén např. bez filtrace, ohřevu vody, dalšího bazénové příslušenství, montáží nebo zajištěním dopravy již téměř neprodáte. Na trhu jsou tedy úspěšní jen ti prodejci, kteří nabídnou zákazníkům široký výběr typů bazénů a k tomu služby typu doprava, montáž, odborné poradentství a stejně tak i prodej bazénového příslušenství a bazénové chemie.

Jak se změnily náklady na udržování bazénu - filtrace, chemie atd.?
Provozu bazénu není třeba se vůbec bát, protože nejde o nic drahého, co by zatížilo měsíční rodinný rozpočet.  Jde maximálně o pár stokorun měsíčně. Rozhodně se nejedná o tisíce nebo desetitisíce korun.  Navíc údržba, v době moderních bazénových vysavačů nebo automatických stanic, které hlídají vše důležité pro bezproblémové fungování bazénu, vás nebude stát ani minutu vašeho času. Takže svůj volný čas můžete plně věnovat bazénovému relaxu.

bazény Mountfield
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.