Na Železnorudských slavnostech
vystoupí Katapult i herec Pavel Nový

Na Železnorudských slavnostech
vystoupí Katapult i herec Pavel Nový

1. 8. 2013

Tradiční Železnorudské slavnosti, tři dny plné zábavy v centru města, se letos uskuteční od pátku 2. do neděle 4. srpna. Třída 1. máje ožije  jarmarkem, chybět nebude ani pestrý zábavný program, který nabídne například koncert skupiny Katapult, laserovou show, ukázku zásahu železnorudských hasičů, dechovku i folklor. Návštěvníci se mohou těšit na pouťové atrakce na parkovišti za kostelem a hudební program v zahradním stanu.

V pátek 2. srpna v 16,40 hodin zahájí slavnosti starosta Železné Rudy Michal Šnebergr. „Slavnosti se letos ponesou v duchu česko-bavorské spolupráce. Vzhledem k tomu, že v  Bavorské Železné Rudě se v tomto roce městské slavnosti nekonají, rozhodli jsme se uspořádat společný program. Návštěvníci se mohou v sobotu těšit na vystoupení dechovky a tanečního souboru z Bavorské Železné Rudy,“ uvádí Michal Šnebergr s tím, že mezi pozvanými hosty bude celá řada představitelů měst a obcí z bavorského příhraničí.

Součástí programu bude také křest knihy Zdeňka Roučky „Šumavou ze svobody do opony“ , která prostřednictvím unikátních fotografií mapuje události na česko-bavorské hranici v letech 1930 – 1970. „Kniha se vrací k historickým momentům, které bychom si měli stále připomínat,“  sděluje Michal Šnebergr. Rolí kmotrů nové publikace se ujmou starostové měst a obcí z obou stran hranice

O zábavu během již 12 ročníku slavností se tradičně postará čestný host, železnorudský rodák, herec Pavel Nový, který zde stráví pátek a sobotu. „Pavel Nový se na zdejší slavnosti rád vrací. Velký zájem ze strany návštěvníků je vždy o jeho autogram na speciální pohlednici, kterou každoročně u příležitosti slavností vydáváme,“ dodává starosta.

slavnosti
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.