Claudia Cardinálová: Usmívejte
se, budete stále mladí a krásní

Claudia Cardinálová: Usmívejte
se, budete stále mladí a krásní

31. 3. 2012

Být aktivní, smát se nebo alespoň usmívat – to je základní recept na krásu slavné herečky Claudie Cardinálové. Italská hvězda přiletěla do Česka, aby zasedla v porotě České Miss 2012.

„Hlavně nesmíte pořád sedět doma a nadávat, že svět už není, co býval,“ říká Cardinálová, která zanedlouho oslaví neuvěřitelné čtyřiasedmdesáté narozeniny.

U mladých dívek oceňuje kromě krásy umění komunikace, pohled a oči. Předávání emocí považuje za důležitější než krásu samotnou. Nikdy svůj věk nemusela zapírat a kosmetické úpravy těla odmítá. V mládí se dokonce považovala za ošklivku.

Miss proti své vůli

Claudia se narodila 15. dubna 1938 v Tunisku rodičům sicilského původu a jako dítě zažila 2. světovou válku v severní Africe. Má na ni nepříjemné vzpomínky především na to, že ve škole byla kvůli svému italskému původu vnímána téměř jako nepřítel.

Již jako živé dítě nebyla k přehlédnutí, díky fotogenickému vzhledu se v roce 1957 ve svých devatenácti letech dokonce stala Miss Tuniska proti své vůli (původně se měla stát učitelkou): byla nejkrásnější v sále a tak ji vytáhli na pódium. Jako odměnu pak dostala zájezd na mezinárodní filmový festival do Benátek, kde její exotická krása nezůstala nepovšimnuta. Do dvou měsíců měla v rukách kontrakt na první filmovou roli, přestože Claudia nikdy herečkou být nechtěla.

Hvězdná kariéra

Její největší chvíle přišla o deset let později. 21. prosince roku 1968 se v Itálii uskutečnila premiéra hvězdami nabitého westernu Tenkrát na západě režiséra Sergia Leoneho, kde Claudia hrála roli vdovy po irském přistěhovalci McBainovi. Tento western se stal kultovním filmem, v některých zemích západní Evropy se promítal nepřetržitě šest let a Claudii proslavil jako žádný film předtím. Zahrála si v něm po boku hvězd, jakými byli třeba Henry Fonda, Charles Bronson nebo Jason Robards. Herečka nabídku na tuto roli přijala ihned potom, co si poslechla úchvatnou hudbu k filmu. 

Claudia se také objevila v nejednom americkém filmu (například v úspěšném Růžovém panterovi a ve filmu Svět cirkus vedle Johna Wayna a Rity Hayworthové. Točila se slavnými režiséry Fredericem Fellinim(Osm a půl) a Luchinem Viscontim (Hvězdy velkého vozu). 

Čeští diváci Cardinálovou jistě zaznamenali také ve filmu Cartouche (po boku Jeana-Paula Belmonda prožila krátký románek i ve skutečnosti). Rovněž vedle Alaina Delona ve filmech Gepard a Rocco a jeho bratři, a vedle Marcella Mastroianiho ve filmech Petrolejářky, Červený stan či Zavázané oči.

„Ničeho nelituji, díky filmu jsem procestovala celý svět,“ uvádí matka dvou dětí – Patricka a Claudie – s tím, že na plátně mohla prožít spoustu životů. „Ani toho, že jsem se nikdy nevdala,“ odráží Claudia otázky, zda někdy o nějakého muže doopravdy usilovala. Hereckých partnerů měla spoustu. Ale stále si vybavuje Marlona Branda, jehož byla fanynkou. Když prý za ní jednou přišel v Los Angeles po natáčení do pokoje, litovala při jeho odchodu, že příležitosti nevyužila.

film
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...