Nejezte mýdlo!

Nejezte mýdlo!

24. 7. 2013

Hlídač Fanouš Hovorka bloudí. Nastoupil právě na dobu jednoho měsíce do nové prodejny. Na rozdíl od jeho kmenové provozovny, která se nachází na rušné ulici, je jeho nynější působiště umístěno v obchodním centru. V nudličce vymezené k obchodování není ani záchod, ale ani šatna! Na záchod musíte do vestibulu a šatna je umístěna v prvním poschodí.

Velice milá paní vedoucí seznámila nováčka s prostředím a také mu ukázala šatnu. Netušila orientační schopnosti nové ochranky. Fanouš nevnímal okolnosti, za jakých byl k šatně přiveden. Orientační body mu mohly být ukradeny. V nouzi nejvyšší tě přece povede "utíkáček!“ Teď jde Fanouš na první samostatnou návštěvu šatny, kterou bude po dobu jednoho měsíce používat. Jde a pozoruje zelené značení s běžícím bílým pánem a šipkou. Nazval tenhle symbol utíkáčkem!

Utíkáček vede ostrahu složitým systémem chodeb. Delikvent už jde deset minut a kýžená šatna nikde. Následuje sešup po schodech. "Sakra, proč po schodech, když šatna je v prvním patře?“ Najednou cíl cesty. Na konci není šatna, ale plechová vrata. Stačí do nich lehce strčit. Poutník se nachází na jednom konci rozsáhlého areálu, těsně u autobusové zastávky. Při návratu do prodejny sleduje udivený pohled paní vedoucí i obou prodavaček. Popisuje svoji anabázi. Paní vedoucí se zasměje a vede jej znovu do šatny. "Musíte u prvního kryptogramu Nouzový východ odbočit doprava. Šatny jsou právě tady a neoznačeny!“

Nouzový východ se také nalézá v jeho kmenové prodejně. Je u dveří na ulici. Bohužel je to východ jediný. Podle Evropské unie ale musí být každá prodejna opatřena dvěma nouzovými východy! Žádná křeč. Utíkáček je i nade dveřmi, vedoucími nikam! Jen tak pro formu. Všichni to vědí. Fanouš raději drží hubu. Je ve "své“ prodejně spokojen a nechce, aby ji kvůli takové prkotině zrušili.

Po měsíci se Fanouš vrátil do "své" prodejny. Byl přivítán šokem! V ústrety přichází paní vedoucí, se kterou byl už delší dobu ve válečném stavu. Paní hlaholí: "To jsem ráda, že vás opět vidím. Už se nám stýskalo po vašich průpovídkách!“ Úplně zblblý navrátilec si pak zpívá operetní árii: "O jak je měnivé, to srdce ženiné!“ Ani mu nevadí ten češtinářsky nesmyslný text.

Druhý šok ale provází Fanouše při pohledu na prodejní regál. Do sektoru s mýdly, sprchovými gely a šampóny někdo nasázel papírové štítky na drátěných podstavcích. Na štítku je hlava ženy s křížkem před ústy. A nápis zvěstuje:

NENÍ URČENO KE KONZUMACI!

Hlídač si vůbec nedovolí zeptat se na tuhle hovadinu paní vedoucí a prodavaček. Prostě jim byly doručeny štítky a ženy je tam umístily. Fanouš spíše pozoruje zákaznice. Ty chodí kolem naprosto nevšímavě! "Sakra, to přece není možné. To už jsme tak blbý národ?“

Pak si říká: "Chtělo by to informaci, která by možná otřásla i nevšímavci. Vytvořím transparent a umístím jej nad těmito produkty. Bude všm zákaznicím hlásat:

VÁŽENÉ ZÁKAZNICE. NEJEZTE MÝDLO A NEPIJTE SPRCHOVÉ GELY! Tento způsob informace hlídač nakonec zavrhnul. Dostal jiný nápad.

Štítky s oznámením Není určeno ke konzumaci prostě odcizí a umístí je nepozorovaně do sousední prodejny s uzeninami. Pomstí se. Párkrát jej tam totiž ošidili nekvalitním zbožím!

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%