Tohle léto patří seniorům

Tohle léto patří seniorům

18. 7. 2013

Všimli jste si toho? Organizátoři letošních letních kulturních akcí myslí na dříve narozené více než jindy. I v kultuře se potvrzuje, že senioři se stávají zajímavou cílovou skupinou.

Začalo to v červnu, kdy se v Praze konal první ročník akce s názvem Fresh Senior festivalu. Zkrátka festival, na kterém mohli předvést co umí různé seniorské kluby, spolky i jednotlivci. Za jeho organizací stojí Konto Bariéry a další organizace a byl o něj takový zájem, že už plánují další ročník.

Už také neplatí, že rockové a multižánrové hudební festivaly jsou určeny jen pro mladé. Například veleúspěšný festival Colours of Ostrava, kam se sjíždějí lidé z celé republiky a který se koná tento víkend, na neděli odpouští vstupné lidem starším šedesáti pěti let. Stejný krok zkusili organizátoři už loni a byli zájmem lidí vyššího věku mile překvapeni. Mají totiž za cíl, aby tento festival byl takzvaně rodinný. Lidé si už na něj zvykli vodit děti, teď je cílem, aby se stal zajímavý i pro diváky dříve narozené. A loni to byl moc pěkný pohled, když se pod pódiem vedle sebe vlnili pánové v letech stejně jako patnáctiletí kluci.

Aby toho nebylo málo, na diváky vyššího věku vsadila i režiérka Alice Nellis. Na léto vypustila do kin svůj nový film Revival. Jde v něm o toto: Parta chlapíků blížící se seniorskému věku, dřívější úspěšní muzikanti, se snaží znovu začít vystupovat. Téma, které popisuje způsoby, jak se vyrovnat se stárnutím, zabodovalo. Do kin na film chodí mladí i ti dříve narození. Alice Nellis správně odhadla, že už dávno neplatí, že do kin míři jen puberťáci a zamilované mladé páry. Je tomu přesně naopak, senioři by do kin chodili rádi, jen v nich je málo filmů, které by je zajímaly.

Levnější vstupné pro seniory nabízí toto léto i řada dalších kulturních zařízení, jde jen o to nebát se zeptat a zjistit, co se kde toto léto ještě chystá.

(vh)

kultura
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.