ČT bude od září vysílat
nové pokračování Sanitky

ČT bude od září vysílat
nové pokračování Sanitky

10. 7. 2013

Česká televize od září nabídne pokračování oblíbeného seriálu Sanitka. Původní jedenáctidílnou sérii příběhů doktora Jandery nyní již reprízuje v pondělním večerním vysílání.

Pokračování seriálu pod názvem Sanitka 2 bude mít 13 dílů. Z původní sestavy se na scéně objeví mimo jiné doktor Vojtěch Jandera v podání Jaromíra Hanzlíka a herečka Zlata Adamovská jako Janderova první manželka Eliška. Janderova bratra Jardu a švagrovou Alžbětu budou opět hrát Tomáš Juřička a Ivana Andrlová a doktora Mádra znovu Petr Kostka.

Autorem nových příběhů z prostředí záchranné služby je Ivan Hubač, syn autora původního seriálu Jiřího Hubače. „S otcem jsme konzultovali především osudy a vývoj původních postav, o pokračování jsme se samozřejmě bavili, ale před bílým papírem jsem byl nakonec vždycky sám,“ uvedl scenárista. Změna se odehrála také na režisérském postu, zatímco první sérii, která byla uvedena v roce 1984, natočil režisér Jiří Adamec, režie nových dílů se ujal Filip Renč.

Pokračování se odehrává v současnosti, podkladem pro dramatické ztvárnění jsou většinou skutečné případy z každodenní praxe pražské záchranné služby. Podle České televize seriál obsahuje řadu akčních scén, které ukazují práci záchranářů a lékařů v největším nasazení. Nemocniční scény nové série se točily ve Fakultní nemocnici Na Homolce a v Motole.

seriál televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.