Vítězka fotosoutěže Jitka Peterková:
fotím moc ráda a také hodně často

Vítězka fotosoutěže Jitka Peterková:
fotím moc ráda a také hodně často

9. 7. 2013

Zpráva o úspěchu  ve fotosoutěži magazínu i60 zastihla Jitku Peterkovou na jejím oblíbeném místě - v Krkonoších. Tam také pořídila fotografii, kterou redakce vyhodnotila jako vítěznou. Paní Jitku Peterkovou jsme po jejím návratu z Krkonoš krátce vyzpovídali.

Kdy jste fotila snímek, který pak vyhrál v naší fotosoutěži?

 Fotografii jsem pořídila v srpnu 2011, když jsme byli v Krkonoších na dovolené s velkou skupinou přátel. Měli jsme pronajatou chalupu v Horní Malé Úpě a odtud jsme podnikli výstup na Sněžku. Zpátky jsme šli přes Růžohorky a Portášovy boudy dolů do Dolní Malé Úpy.

Jezdíváte do Krkonoš častěji?

Do Krkonoš jezdím několikrát do roka a kdyby na to byly finance, jezdila bych klidně častěji. V poslední době využíváme slevové portály, kde se dá sehnat opravdu dobré ubytování i za poloviční ceny. Nejčastěji jezdíme do Harrachova a Pece pod Sněžkou. V Peci jsme byli naposledy v květnu, a když jsem si chtěla znovu vyfotit Šímovy chalupy, tak ten víkend bohužel celý propršel. I tak jsme se vydali na túru, ale fotky se díky počasí moc nevyvedly. To byla vlastně doba, kdy zde začínaly povodně a my jsme se z Krkonoš málem nedostali domů.

Je fotografování Vaším koníčkem a co nejraději fotíte?

Ano, fotím moc ráda ahodně často. Malý foťák u sebe nosím vlastně neustále, na výlety pak většinou zrcadlovku. Nejraději fotím přírodu a také svého malého vnuka. Tomu je sice teprve rok a půl, ale už mu s tím zřejmě lezu na nervy, takže když zjistí, že mám foťák, tak se schválně kouká do země, nebo se ke mně otočí zády.

S jakým fotoaparátem pracujete?

V současné době fotím hlavně zrcadlovkou Nicon, kterou mám asi dva roky a také malým kompaktem Olympus. S tím jsem, myslím, pořídila i soutěžní  snímek.

Která z fotografií kolegů - čtenářů se Vám líbila?

Z fotografií ostatních soutěžících mě asi nejvíce zaujala fotografie s vlčími máky. Bylo to z Vidnavy a ten kontrast vlčích máků a nebe s obláčky se mi moc líbil. Líbilo se mi tam víc fotek, i fotografie, které skončily na druhém a třetím místě. A pak také fotka z Náchodska, kterou fotila, tuším, paní Bartošová.

Užijete si hlavní cenu - gril Texas, který nám do soutěže věnovala společnost Mountfield?

Na gril Texas se už moc těším. Muž chtěl zrovna nový gril koupit, protože doma máme už opravdu starý maličký a nevyhovující gril a já si dělala legraci, ať chvíli počká, že ho třeba vyhraju. A ono to opravdu vyšlo! :-)

Jak jste se dozvěděla o magazínu i60 a jste jeho pravidelnou čtenářkou?

 Magazín i60 znám teprve krátce, upozornila mě na něj kamarádka. Takže už jsem pravidelnou čtenářkou také. Moc se mi líbí.

 

A ná závěr poznámka: Soutěžní fotografie sice už nejsou na hlavní stránce magazínu i60, ale jsou stále k vidění v rubrice Fotosoutěž v sekci Zábava. Přejděte zde.

fotografování
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.