Moje nezapomenutelné prázdniny
Ilustrační foto: Pixabay

Moje nezapomenutelné prázdniny

30. 8. 2021

Začíná rok 1979. Slavíme Mezinárodní rok dítěte. Pro mne a mého muže to je svátek největší. Ne pro tuto mezinárodní slávu, ale především proto, že i my, v tomto "slavném" roce, přispějeme troškou do mlýna. Po téměř osmi letech čekáme druhého potomka.

Nevíme, zda to bude holka nebo kluk. Tak daleko naše zdravotní technika ještě není.To je vlastně jedno, důležité je, aby se potomek narodil zdravý a všichni byli v naprostém pořádku.To budou prázdniny! Nejkrásnější prázdniny, které snad můžeme očekávat. Od 5. týdne těhotenství jsem “pod lékařským dohledem.“                    

Zima, jaro, konečně se termín blíží! 6. 6. 1979. Pro nás velice hezké datum. Nesmírně se všichni těšíme. Starší dcerka ukončí 1. třídu, svého sourozence bude mít jako dárek za hezké vysvědčení.  6.6. je tady. Ale nic se neděje ani 16. 6. Ani na první letní den, ani  26. 6. a  také ne 6.7. Jsem nervózní. Pár velice špatných zkušeností mám za sebou, nerada bych přidala další. Prosím lékaře, aby mě vzal do nemocnice. Jeden se diví, druhý reaguje obráceně. Zítra ráno do 8. hodin přijedete do nemocnice, vyvoláme porod! Noc je neprospaná a nesmírně dlouhá! Ale mé odhodlání porodit zdravé dítě je větší a silnější.

Lékaři se dohadují. Normální porod nebo „císař“? Druhá varianta padá. Dostávám injekce, kyslík, rady… Na svět s obrovskou pomocí přichází človíček! Tlačte nebo plačte, slyším z úst lékaře, kterému opravdu důvěřuji! Pomáhá mi, jak může. Je to kluk jak buk, už je vidět pytlíček, utěšuje mě můj oblíbený lékař. Vůbec v tu chvíli netuší, jak hrozně se mýlí. Po chvíli volá, to není pytlíček, to jsou špeky na nožkách! Človíček přichází na svět. Má 52 cm a 4,15 kg. Nemá pytlíček. Na svět se vyklubala holčička! Děťátko je veliké a moje radost je obrovská! Lékaři si mezi sebou hlasitě vyměňují názory, proč nedělali „císaře". Nechápu.

Druhý den přichází na pokoj dětská sestra. Přináší ke kojení naše děti a hned ve dveřích nám podává nejnovější informace. "Víte, jaký máme rok?"  ptá se. Mám postel u dveří a odpovídám: 1979, Mezinárodní rok dítěte. "Jo, to je pravda. A víte, co je nového?" Neodpovídá nikdo. "Dnes bylo vydáno nařízení, že se zdražují všechny dětské výrobky." Všichni zíráme jako na špatný vtip! Obrovský dárek pro všechny děti i jejich rodiče. Co víc si můžeme přát? Nyní opravdu jen krásný zbytek těchto nezapomenutelných prázdnin!

 

Moje prázdniny
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%