Trápí vás hemoroidy? 
Zkuste léčbu chladem!

Trápí vás hemoroidy?
Zkuste léčbu chladem!

6. 7. 2013

Podle průzkumů více než padesát procent dospělé populace trápí problémy s konečníkem. Ve většině případů jde o hemoroidy. Aby byla vyloučena přítomnost závažnějšího onemocnění, hemoroidální nemoc by mělo vždy potvrdit vyšetření u lékaře.

Při léčbě obtíží způsobených hemoroidy se postupuje od metod konzervativních, přes semiinvazivní, až po chirurgické. Semiinvazivní a chirurgické metody jsou určeny pro pokročilejší stadia a provádějí se na specializovaných pracovištích či za hospitalizace. Pro většinu pacientů postačuje konzervativní terapie prostředky dostupnými v lékárnách. Konzervativní léčba je základem v počátečních stadiích hemoroidálního onemocnění, v pokročilejších se využívá jako doplněk. Můžeme ji rozdělit podle způsobu působení na systémovou a lokální.

Formy konzervativní terapie

Systémová konzervativní terapie ovlivňuje celý organizmus. Jedná se o venofarmaka (léky působící na cévní stěny) na bázi bioflavonidů. Lokální konzervativní terapie nabízí nejširší spektrum možností ovlivnění příznaků onemocnění. Jedná se o přípravky a metody působící v místě postižení, tedy v konečníku a řitním otvoru. Ke konzervativní léčbě lze využít například laxativa, tedy léky proti zácpě, hojně se pro odstranění obtíží používají masti a čípky s kombinací účinných látek - nejčastěji lokálního anestetika, protizánětlivých látek, protektantů, adstringencia, vazokonstrikčně působících látek, případně kortikosteroidů. Přípravky dostupné na trhu přinášejí krátkodobou úlevu od obtíží, je však třeba je aplikovat opakovaně v průběhu dne.

Novinka: chladová terapie

Novinkou v terapii hemoroidálních obtíží je chladová terapie. Lokální působení chladu způsobí stažení cév a tím omezuje krvácení, tlumí bolest a ostatní nepříjemné pocity. Efekt přetrvává podstatně delší dobu než v případě mastí a čípků, navíc bez jakýchkoli nežádoucích účinků.

Jediným dostupným zdravotnickým prostředkem, který prokazatelně uleví od hemoroidů bez použití léčiv je Hemor-Rite™.  Jde o hypoalergenního aplikátor, který se používá tak, že se před zavedením nejprve zmrazí. Po zavedení působí chlad v rektu osm minut, tedy přesně tak dlouho, aby stáhl cévy v postižené oblasti a tím ulevil od všech příznaků hemoroidů, a to až na 10 hodin, navíc zcela hygienicky a bez vedlejších účinků léčiv!

Zavádění aplikátoru ulehčuje přiložený lubrikant, jímž je bakteriostaticky působící přírodní glycerol. Aplikátor tedy nepoškozuje tkáň, nedráždí oblast rekta a působí jako lokální anestetikum. Hemor-Rite™ je vhodný dokonce pro těhotné či kojící ženy, ideální je pak pro lid starší padesáti let.

Výhody Hemor-Rite™ oproti konkurenci:  

 -  chladová terapie je v současnosti jediná metoda léčby bez použití léčiv
 -  nepoškozuje tkáň, nedráždí oblast anu a rekta
 -  je vyroben v souladu s lidskou anatomií
 -  zavádění ulehčuje přiložený lubrikant, jímž je bakteriostaticky působící přírodní glycerol
 -  působí jako lokální anestetikum bez nežádoucích účinků
 -  použití je zcela hygienické

zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%