Zámek  Linhartovy

Zámek Linhartovy

3. 6. 2013

Když se mi naskytla možnost jet na zájezd, aniž bych se musela o cokoliv starat, neváhala jsem. Naším cílem byl zámek Linhartovy a město Krnov. V Krnově jsem několikrát byla, ale zámek byl pro mě zcela neznámý. Byla jsem zvědavá, čím nás překvapí. A překvapení opravdu bylo.

Zámek byl vystavěn v 16.století. Několikrát byl zchátralý. Nyní  je postupně renovován. Přivítal nás sympatický pán-kastelán, opravář, učitel výtvarné výchovy...  Nevím, co všechno umí či co vlastně neumí. Vyprávět a provázet nás zámkem, pro který zcela jistě žije celým svým životem, umí nádherně. Všichni jsme velice pozorně poslouchali jeho projev, který byl každou chvíli doplněný jeho vlastními zážitky nebo zážitky jeho známých.

Návštěvy zámků a hradů máme v plánu dosti často, ale s tímto jsem se ještě asi nesetkala. Žádný noblesní nábytek, žádné obrovské papuče, ve kterých má často člověk strach, aby si nezpůsobil úraz, žádné tabulky s příkazy „NEDOTÝKAT SE“, žádné zákazy fotografování či natáčení. Ba naopak. Všechno je zde dovoleno! Na své si zde přijdou i děti. Ty se tady určitě nebudou nudit. Mohou si sáhnou na vše, co se jim líbí, mohou si zahrát s loutkami či úžasnými stavbami ze stavebnice MERKUR.

Celá prohlídka je doplněná obrovskými  papírovými výrobky dětí z výtvarného kroužku dětí. Na zámku můžeme  vidět výstavy obrazů,fotografií, staré psací stroje, šicí stroje, poštovní známky, dřevěné hračky.

Návštěva tohoto zajímavého zámku nás všechny opravdu velice mile překvapila. Mohu všem plně doporučit.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.