I zdravé potraviny mohou škodit

I zdravé potraviny mohou škodit

29. 5. 2013

Paní Svatava řešila problémy přejídáním. Za rok přibrala 19 kg. Po vyšetření krve jí lékař doporučil okamžitě zhubnout, protože jí kvůli nadváze hrozily vážné zdravotní problémy.  Svatava zašla do první prodejny zdravé výživy, na internetu si vyhledala recepty nízkokalorických jídel. Měsíc se snažila jíst zdravě, střídala různá doporučení z internetu, její váha však dolů nešla.

“Lidé často chybují v tom, že se snaží změnit výživu proti své přirozenosti. A proto se jim redukce váhy nedaří. Sahají po zdánlivě zdravých, ale ne vždy pro ně vhodných potravinách,” říká vedoucí nutriční specialistka Světa zdraví Michaela Özdogan Schafferová.

Právě na poradnu ze sítě Světa zdraví se paní Svatava na doporučení své kolegyně obrátila. Po vstupním pohovoru si objednala tříměsíční redukční program, s důvěrou dodržovala pokyny své nutriční specialistky a už během 14 dní sama pocítila první výsledky. 

Potraviny podle typu metabolismu

 Pokud chcete zdravě hubnout, rozhodně nemá smysl bezmyšlenkovitě přejímat jídelníčky z internetu. Jsou příliš obecné a nerespektují vaši individualitu. Na interaktivním jídelníčku (zde) si můžete prohlédnout nejčastější chyby, jež se lidé při výběru potravin dopouštějí.

Poradny Světa zdraví využívají speciální systém diagnostiky metabolismu, který odhalí, jaký je člověk metabolický typ. Na základě výsledku hodnocení pak nutriční specialista Světa zdraví detailně sestaví vhodný jídelníček. Ten kromě metabolického typu zohledňuje řadu dalších charakteristik klienta, např. krevní skupinu, pH organismu či fyziognomii.

“Vedle řady dalších faktorů vždy záleží jaký je člověk typ, jaké potraviny a v jakém množství jeho tělo potřebuje. Proteinové typy by měly mít například v jídelníčku větší množství bílkovin a menší množství sacharidů než jiné typy. Častou chybou je právě malé množství kvalitních bílkovin a naopak přebytek sacharidů, který obsahují např. těstoviny, rýže, pečivo, velké množství ovoce. I pokud si klientky vybírají neloupané a celozrnné cereálie, pohanku nebo jáhly, není zaručeno, že se snížení váhy dostaví,” vysvětluje Michaela Özdogan Schafferová.

Ve Světě zdraví hubnout vás baví

V poradnách Světa zdraví Vás naučí sestavit si jídelníček, kdy budete přijímat optimální množství energie ve vhodné skladbě i době. I přesto, že budou obsahovat méně kalorií, budou vám chutnat. Tím, že si jídelníček budete aktivně sestavovat sami z doporučených potravin, získáte široký prostor pro to, co máte rádi. Jídlo Vás stále bude uspokojovat. Hubnutí Vás bude bavit! Volba vhodných potravin není jednorázovou dietou, ale cestou ke zdravému životnímu stylu plnému energie a splněných očekávání.

Paní Svatava zhubla v poradně Světa zdraví během tří měsíců 12 kilogramů. Výsledky krevních testů se dostaly do normálu, ustaly i potíže s koleny. Svatava si brzy našla nového přítele, se kterým si užívá všechny radosti života. 

dieta potraviny
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%