Zemřel známý herec
Bronislav Poloczek

Zemřel známý herec
Bronislav Poloczek

16. 3. 2012

Po vážné nemoci zemřel herec Bronislav Poloczek, bylo mu 72 let. Smutnou zprávu potvrdil mluvčí pražské vinohradské nemocnice Lukáš Matýsek.

Do diváckého povědomí se tento herec zapsal především díky svým filmovým a televizním rolím. Před kamerou vytvořil desítky postav. Zahrál si například ve filmech Já nejsem já, Discopříběh 2, Černí baroni, Rebelové, Der Lebensborn - Pramen života. Významně se prosadil rovněž v televizních seriálech Létající Čestmír, Arabela se vrací, Náhrdelník, Hospoda, Život na zámku či Ulice. Poslední filmovou roli ztvárnil v pohádce Václava Vorlíčka Saxána a Lexikon kouzel.

\"Byl to strašně hodnej člověk. Já jsem ho poznal ještě v Činoherním klubu, znali jsme se dobře. V Hospodě jsme seděli spolu okolo jednoho stolu. Měl své trápení, ale nechával si ho pro sebe. Neměl lehkej život,\" řekl k úmrtí režisér a herec Jiří Menzel.

\"Sestava kolem toho stolu byla tak skvělá a během času, kdy se natáčelo, se vyvinula taková atmosféra, že tam vznikaly věci, které ani nemohly být napsány. Bylo to úžasné,\" zavzpomínal další herecký kolega z kultovního seriálu Hospoda Jan Kanyza.

Bronislav Poloczek se narodil 7. srpna roku 1939 v Polsku. Navštěvoval základní školu v Horní Suché a později dojížděl na polské gymnázium Juliusze Słowackého do Orlové. Od roku 1956 působil v Těšínském divadle, zároveň studoval herectví na brněnské JAMU, které dokončil v roce 1961. Poté prošel divadly v Uherském Hradišti, Mladé Boleslavi, Pardubicích a také Studiem Ypsilon v Liberci a v Praze. Nakonec zakotvil na české první scéně.

divadlo film
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...