Ve velkou kuchařskou školu se promění letošní ročník Prague Food Festivalu, který nabídne kurzy vaření se známými šéfkuchaři a řadu workshopů. Součástí třídenní akce, která odstartuje v pátek na Pražském hradě, bude ochutnávka netradičních specialit, jako jsou dortík ovoněný borovicí nebo hmyzí menu.
„Hosté ochutnají různé druhy kuchyní, mohou si zkusit i kulinářskou zvláštnost jakou je veleštír císařský z rovníkové Afriky a ještě se dozví spoustu zajímavostí,“ uvedl zakladatel festivalu Pavel Maurer s tím, že cílem je obohatit nejen chuťové pohárky, ale i mysl. Festival, který se letos ponese v duchu hesla "Nejezte blbě!", se bude soustředit také na zdravou výživu a rodinné stolování.
Návštěvníkům se představí známí šéfkuchaři, například Jiří Štift známý ze soutěže TV Nova MasterChef, michelinskou hvězdou oceněný Roman Paulus nebo Zdeněk Pohlreich, jehož tvář lidé znají z gastro pořadů FTV Prima. Účastníci kurzů a workshopů se mimo jiné naučí, jak zvládnout nenákladnou večeři do deseti minut či připravit sushi. Součástí festivalu bude Minikurz focení jídla.
Proti loňskému šestému ročníku, který navštívilo přes 18 tisíc lidí, nabídne letošní akce víc míst k sezení včetně relaxační "Piknikové louky". Akce se kromě jídla bude soustředit na nápoje, kdy se uskuteční degustace vody, nebo se bude kombinovat víno s čokoládou. Cena základní vstupenky stojí v předprodeji 400 korun, na místě bude o 50 korun dražší. Další informace jsou na http://www.praguefoodfestival.cz/uvodni-strana/.