SteviGuard: přírodní sladidlo
ze stévie ocení nejen diabetici

SteviGuard: přírodní sladidlo
ze stévie ocení nejen diabetici

6. 5. 2013

Diabetici, ale i lidé s nadváhou budou mít nyní sladký život. Svět zdraví, síť poraden pro zdravou výživu, uvádí na trh nové, čistě přírodní sladidlo, které obsahuje 97 procent extraktu ze Stévie sladké.

„SteviGuard má ze všech sladidel na trhu absolutně nejvyšší podíl Stévie sladké, jde o čistě přírodní produkt bez kalorické hodnoty. Je tak ideální pro diabetiky, pro ty, kteří si chtějí držet váhu, ale například i pro děti, protože stévie na rozdíl od cukru nepřispívá k tvorbě zubního kazu. Jistě jej tedy ocení i maminky,“ uvedl Josef Hůla, ředitel sítě poraden Svět zdraví.

Stévia sladká (Stevia rebaudiana) je bíle kvetoucí světlomilná tropická rostlina, pocházející z oblasti tropické a subtropické oblasti Jižní a Střední Ameriky. Cení se jí kvůli jejím léčivým účinkům a hlavně vysoké sladivosti. V listopadu 2011 byla stévie v Evropské unii schválena jako přírodní látka do potravin pod označením E960. Její bezpečnost byla zkoumána řadu let před tím, než bylo povoleno její využívání v potravinářství. Neprokázaly se nikdy žádné vedlejší účinky.

„Naopak, dlouhodobé používání stévie může podporovat zlepšení stavu diabetes mellitus, vysokého krevního tlaku nebo metabolického syndromu,“ potvrdil MUDr. Ondřej Nývlt, který testování stévie jako sladidla dlouhodobě sleduje. Podle něho obsahuje 1 tabletka SteviGuard zcela zanedbatelné množství kalorií – 0,06 kcal a na rozdíl od jiných produktů neobsahuje ani procento umělých sladidel. Také dávkování je velmi praktické, 1 tabletka odpovídá sladkostí jedné kostce cukru.  

Svět zdraví prodává sladidlo SteviGuard ve svých 42 pobočkách po celé České republice, jedno balení vyjde na 180 Kč. „Zvažujeme také prodej sladidla prostřednictvím lékáren, ale zatím je to věcí obchodního jednání, v současné době doporučujeme navštívit některou z poboček Světa zdraví,“ dodává Josef Hůla.

SteviGuard:

  • Ideální pro redukci váhy
  • Ideální pro diabetiky
  • Ideální pro slazení nápojů pro děti
  • Bez pachuti
  • Praktické použití: jedna tableta = 1 kostka cukru
  • Složení: 97% extrakt ze stévie, hydrogenuhličitan sodný, probiotická vláknina, kukuřičná vláknina
  • Neobsahuje lepek, laktózu, erythritol, leucin, kyselinu citronovou, kyselinu vinnou
cukrovka dieta životospráva
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%