Svět knihy ozdobí
Fulghum a Clarke

Svět knihy ozdobí
Fulghum a Clarke

2. 5. 2013

Americký spisovatel, milovník českého piva a nejen proto častý návštěvník České republiky Robert Fulghum, ale i britský humorista Stephen Clarke budou významnými hosty mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy. Jeho 19. ročník se uskuteční od 16. do 19. května na holešovickém Výstavišti v Praze.

Akce nabídne výběr z produkce 339 vystavovatelů, 192 stánků a na sedm stovek účinkujících v literárních pořadech z téměř tří desítek zemí. "Čestným hostem je Slovensko," řekla ředitelka veletrhu Dana Kalinová. Důvodem je dvacet let od rozdělení republiky, 100. výročí od narození spisovatele Dominika Tatarky a 1500 let od chvíle, co Cyril a Metoděj přinesli na Velkou Moravu základ jazyka, který Češi a Slováci dodnes používají.

"Program Slovensko (po)čítajte s nami zahrne čtení slovenských autorů, výstavy, debaty i soutěže - přijedou čtyři desítky osobností slovenského literárního života," uvedla šéfka Literárně-informačního centra z Bratislavy Miroslava Vallová. Od loňska podle ní vyšlo česky 20 knih slovenských autorů.

Veletrh bude zaměřen na poezii: záměrem pořadatelů ze Svazu českých knihkupců a nakladatelů a společnosti Svět knihy je uvést ji klasickou recitací, ale v audionahrávkách, fotografii, ilustraci i filmovými záznamy recitace českých i zahraničních básníků.

Nakladatelé vytipují pro návštěvníky své bestsellery vydané za poslední dva roky a představí je na výstavě. Další téma zmapuje fenomén blogu a blogerů zaměřených na literaturu a knihy. I letos se veletrhu zúčastní antikváři v jediném "supermarketu" se stovkou metrů knih.

knihy veletrh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.