Nová Octavia 4x4
přijde na trh v červnu

Nová Octavia 4x4
přijde na trh v červnu

30. 4. 2013

Nová generace Škody Octavie Combi v provedení 4x4 přijde na český trh v červnu a poté jí automobilka nabídne v Německu a na dalších evropských trzích. Později by měla následovat verze Scout, která bude přizpůsobená i pro jízdu v lehkém terénu. Tato verze ale do konce letošního roku zřejmě nepřijde.

Škoda letos postupně uvádí na trh varianty nové Octavie. Po provedení liftback následuje v květnu kombi, v červnu přijde čtyřkolka a v červenci automobilka představí nejsportovnější variantu RS. Zřejmě na podzim nebo na začátku příštího roku bude na řadě pohon na zemní plyn. Postupný náběh nové generace zapříčinil pokles dodávek zákazníkům v prvním čtvrtletí o devět procent na 220 400 vozů.

V současnosti Škoda na českém trhu eviduje přes 1700 objednávek na některou z variant nové Octavie. Interní plán počítá s tím, že v tuzemsku automobilka prodá přes 13 tisíc octavií. Loni to bylo kolem 25 tisíc vozů. Důvodem nižších čísel je právě postupné uvádění modelu na trh.

Pohon 4x4 má u Octavie tradici od roku 1999. Loni tvořila varianta s pohonem všech kol téměř pětinu ze 124 500 prodaných vozů Octavia Combi. V některých zemích je ale podíl čtyřkolek výrazně vyšší. Například ve Švýcarsku se 55 procent zákazníků modelu Octavia Combi rozhodne pro variantu 4x4, v Rakousku je to 41 procent a v Norsku 61 procent. Ve Švédsku a v Rusku více než třetina.

Octavia Combi 4x4 bude stát od 569 900 Kč. Cenový rozdíl mezi stejně vybavenými vozy s pohonem 4x2 a 4x4 se snížil z 67 000 Kč u předchozí generace na 55 000 korun. Bude k dostání s dieselovými motory 1,6 a 2,0 TDI a s benzinovou variantou 1,8 TSI.

auta
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...