Herecká legenda Lubomír Lipský 
nově v televizní Dvoraně slávy

Herecká legenda Lubomír Lipský
nově v televizní Dvoraně slávy

28. 4. 2013

Do televizní Dvorany slávy byl v sobotu večer ve 22. ročníku ankety popularity TýTý slavnostně uveden filmový a divadelní herec Lubomír Lipský. Dvacáté zakřivené zrcadlo Kurta Gebauera si v kategorii nejlepší zpěvák převzal Karel Gott, kterého v posledních dvou ročnících předstihl nekorunovaný král českých diskoték Michal David. Osobností televizní zábavy se stal Karel Šíp, který celý galavečer v pražském divadle na Vinohradech moderoval.

Lucie Vondráčková vyhrála kategorii zpěvaček

Nejlepší zpěvačkou letos fanoušci zvolili Lucii Vondráčkovou. Cenu za ni převzal její bratr David. V kategorii osobnost televizního zpravodajství stejně jako loni zvítězila Lucie Borhyová z televize Nova. Nejlepším sportovním moderátorem se znovu stal Vojtěch Bernatský z České televize. Osobností televizní publicistiky zvolili diváci Josefa Klímu. Ten se nakonec stal i absolutním vítězem 22. ročníku, neboť získal od diváků napříč kategoriemi nejvíce hlasů.

Pořadem roku je Partička, která obhajovala, protože stejnou cenu získala i loni. Pro zrcadélko si přišlo celé defilé tvůrců a Michal Suchánek se u toho natáčel telefonem. V kategorii seriálů vyhrál seriál Vyprávěj, objevem roku byl vyhlášen herec Martin Kraus.

Znovu zaznělo jméno Brzobohatý

Herečka Veronika Žilková předala ocenění nejlepšímu herci Ondřeji Brzobohatému, jehož otec Radoslav Brzobohatý loni vstoupil do Dvorany slávy. Vítězkou mezi herečkami se stala Veronika Freimanová, která září v televizním seriálu České televize Vyprávěj.

Lubomír Lipský, který nedávno oslavil devadesáté narozeniny, patří k hereckým legendám. Členem Městských divadel pražských se stal už v roce 1950 a během třiašedesáti sezon tu ztvárnil 116 rolí. Do povědomí diváků se zapsal počátkem 60. let díky roli dědy Potůčka v televizním seriálu Tři chlapi v chalupě. Později si zahrál v několika populárních filmech, které režíroval jeho bratr Oldřich. Získal řadu cen, včetně dvou prestižních Thálií a Ceny Františka Filipovského za dabing.

Plejáda nezapomenutelných osobností

V minulých letech do televizní Dvorany slávy vkročili třeba scenáristé Gustav Oplustil a Jiří Hubač, režiséři Ivo Paukert a František Filip, moderátoři a autoři pořadů Karel Pech a Vladimír Dvořák a herci Miroslav Horníček, Štěpánka Haničincová, Stella Zázvorková a Jiřina Bohdalová a ilustrátor Zdeněk Smetana.

Diváci vybírali v jednotlivých kategoriích vítěze z pětice nominovaných od 15. do 26. dubna prostřednictvím SMS zpráv či webových stránek tyty.cz.

televize
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.