Josef Abrhám a Libuše Šafránková 
zase spolu na filmovém plátně

Josef Abrhám a Libuše Šafránková
zase spolu na filmovém plátně

19. 4. 2013

Po dlouhých letech se v hlavních rolích opět setkávají dva oblíbení herci – životní partneři Libuše Šafránková a Josef Abrhám. Do romantické komedie Přijde letos Ježíšek? je obsadila scenáristka a režisérka Lenka Kny. Film dotočila začátkem dubna v Mexiku a teď začíná pracovat ve střižně.

Natáčelo se třicet dní v prosinci a v lednu v Praze na Malé Straně. Další záběry vznikaly v Mexico City i v malebných venkovských městečcích Bernal a Colón.

Šarmantní šedesátník José se vrací po třiceti letech do Prahy, přestože byl přesvědčen, že rodné město už neuvidí. Podlehl naléhání své mexické manželky Dolores, která věří, že pro jejich dceru, jež se snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit Pražské jezulátko. Nakonec José souhlasí s návratem, který je pro něj radostný i bolestný. Přichází do míst, která znával, ke vzpomínkám, které ožívají – bývalá láska Květa je na prvním místě. Brzy se ukáže, že v Praze je kromě jezulátka i řada dalších bytostí schopných konat zázraky.

„José je český emigrant, v Mexiku pevně ukotvený. Minulost ho přeci jen najde, když dostane od kamaráda Rudy impuls, kterému neodolá,“ podotkla režisérka k příběhu. Sošku Pražského jezulátka mají v úctě věřící na celém světě. Ve španělsky mluvících zemích má mimořádný význam, takže zápletky kolem ní vycházejí z reálných příběhů. Také proto tento zajímavý snímek vzniká v česko-mexické koprodukci.

V dalších rolích se objeví například Igor Chmela, Václav Postránecký, Pavel Kříž a Danica Jurčová. Premiéra je naplánována na 1. listopadu.

film
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.