Co dělá pro seniory
město Zlaté Hory?

Co dělá pro seniory
město Zlaté Hory?

6. 3. 2012

Město Zlaté Hory je zřizovatelem Domova důchodců, ve kterém žije 36 spoluobčanů. V důsledku stále se snižujících státních dotací vynakládá město stále vyšší prostředky na provoz domova. V roce 2009 to bylo 750 tis.Kč, v roce 2010 - 1 920 tis. Kč , v roce 2011 - 2 400 tis. Kč  a v roce 2012 předpokládáme částku 2 600 tis. Kč. V těchto částkách je i zajištění pečovatelské služby pro občany města. Pro město naší velikosti jde o značnou částku.
V roce 2011 byla zahájen projekt \"Výstavba meziobjektu Domova důchodců ve Zlatých Horách\". Projekt je spolufinancován z Regionálního operačního programu regionu soudružnosti NUTS II Střední Morava. Celkové náklady projektu, který zvýší úroveň domova  a mj. umožní i ubytování dalších čtyř obyvatel, jsou cca 7,5 mil. Kč.

Město Zlaté Hory provozuje Dům s pečovatelskou službou, v kterém je ubytováno 18 obyvatel města. Objekt DPS byl dostavěn v roce 2003. O ubytování v DPS je velký zájem, město eviduje téměř 30 žádostí o bydlení. V roce 2011 město Zlaté Hory zadalo zpracování Projektové dokumentace pro územní řízení na stavbu dalšího Domu s pečovatelskou službou.
Nejstarším spoluobčanům bude také od června tohoto roku sloužit rekonstruované Městské zdravotnické zařízení, které bude nyní přístupné i pro imobilní občany.
Město Zlaté Hory poskytuje pravidelně příspěvky ze svého rozpočtu na činnost Klubu důchodců a Svazu tělesně postižených.

Při radě města pracuje Komisi pro občanské záležitosti - součástí  činnosti komise jsou i gratulace a blahopřání  nejstarším jubilantům.


Ing. Milan Rác, starosta města Zlaté Hory

 

Oslovili jsme představitele měst a obcí s dotazem, co udělali v  posledních letech pro své seniorské spoluobčany. Na tomto místě budete moci nacházet příspěvky vedení měst a obcí.
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.