Zemřel tvůrce televizní
zábavy, režisér Ivo Paukert

Zemřel tvůrce televizní
zábavy, režisér Ivo Paukert

4. 4. 2013

Známý televizní režisér Ivo Paukert zemřel po delší nemoci ve věku 81 let. Paukert pro Československou a Českou televizi vytvořil desítky především zábavných pořadů.  Z televizních her jsou dodnes v povědomí diváků jeho komedie Sardinky aneb Život jedné rodinky nebo seriály Pletky paní Operetky. Od 90. let točil retrospektivní pořady typu Hovory H ještě po dvaceti letech nebo V Praze bejvávalo blaze. Několik let režíroval také předávání cen TýTý a v roce 2000 v rámci tohoto pořadu sám vstoupil do Síně slávy televizní tvorby.

Podle Iva Mathého, někdejšího Paukertova spolupracovníka a šéfa ČT, patřil zesnulý režisér k posledním mohykánům slavné televizní éry zábavných pořadů. „Patřil k režisérské elitě, kam příslušel například také Zdeněk Podskalský, Jaromír Vašta, Ján Roháč. Paukert byl poslední z této generace, který ještě před šesti, sedmi lety naplno pracoval,“ řekl ČTK Mathé.

Paukert se narodil v roce 1931 v Praze, vystudoval režii na FAMU, kde také natočil své první krátké filmy. Od roku 1963 byl režisérem hlavní redakce zábavných pořadů Československé televize. Pomáhal zviditelňovat divadlo Semafor, režíroval televizní přenosy jeho představení, byl též autorem původních televizních pořadů a medailónů populárních zpěváků, například Karla Gotta, Yvetty Simonové nebo Waldemara Matušky. Podílel se na vzniku televizních silvestrovských pořadů a režíroval úspěšný soutěžní pořad Videostop.

úmrtí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.