Lepší design, interiér i nižší
spotřeba, to je nový Superb

Lepší design, interiér i nižší
spotřeba, to je nový Superb

4. 4. 2013

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto chystá inovaci svých modelů Škoda Superb a Superb Combi. Na autosalonu v čínské Šanghaji se vozy s novým designem, interiérem a vylepšením v oblasti techniky představí 19. dubna. Na evropských trzích bude uveden závěrem června.

„Škoda Superb, vlajková loď značky, je ukázkou vyspělosti našich vozů. Díky rozsáhlé modelové péči je nyní vrcholný model ještě atraktivnější,“ je přesvědčen předseda představenstva společnosti Škoda Auto Winfried Vahland.

Nový Superb se tak již na první pohled pokusí zaujmout zcela novou přídí a zádí v duchu nového designového jazyka značky s jasnými liniemi a vyváženými proporcemi. „Příď vozu je nyní podstatně výraznější a suverénnější, s širší maskou chladiče i zcela nově tvarovanými předními světlomety. Nová je také kapota s logem automobilky, nárazník s mlhovkami a přední blatníky,“ uvádí ve svém vyjádření Škoda Auto. Poprvé se v modelové řadě Superb rovněž objevují bi-xenonové světlomety s integrovanými LED světly pro denní svícení.

Zcela přepracovaná je rovněž zadní karoserie, která je nově vizuálně jasnější a preciznější. Nově interpretovaná je také grafika zadních svítilen. Pro interiér modelu nabídne Mladá Boleslav celkem devět variant tří- a čtyřramenných volantů.

Novinky zaznamenal rovněž motor, jehož jednotlivé agregáty jsou až o 19 procent úspornější proti předchozí variantě modelu. Díky tomu by si měl nový Superb vystačit s velmi solidními 4,2 litru nafty na 100 kilometrů.

auta Škoda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...