Rohlíky s lámankou

Rohlíky s lámankou

17. 3. 2013

Za necelou hodinu získáte chutné rohlíky "za hubičku". Takže pojďme na to - 450 ml vlažné vody dáme do nádoby v pekárně, přidáme 1 droždí, špetku cukru a necháme asi 5-10 minut odpočnout. Přidáme mouku, hladkou i polohrubou, a lámanku - nechala jsem si nahrubo našrotovat pšenici, sůl, olej a zapnout program těsto. Asi v polovině programu přidám len a sezam, někdy je potřeba přisypat trochu hladké mouky. Nechám chvíli kynout a potom udělám rohlíky - je jich 12, které nechám pořádně vykynout. Při kynutí je potřu vodou a posypu semínky a vločkami. Pak dám upéct. Jsou výborné.

 

Ingredience

300 g hladké mouky
150 g polohrubá mouka
150 g lámanky
450 ml vody
4 PL oleje
2 čl soli
1/2 ČL cukru
1 kostka droţdí
len
vločky
sezam
hrubá sůl

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.