Proč milovat březen

Proč milovat březen

2. 3. 2013

Začíná třetí měsíc roku: BŘEZEN! Tak trošičku tajemný měsíc. Pomalinku na trůnu končí svou vládu královna ZIMA se svým kouzelníkem, úžasným, nenapodobitelným malířem MRAZEM.

Březen se s královnou Zimou pomalinku a nenápadně loučí. Vítá nového krále: JARO! Ten mávne svým kouzelným proutkem a přírodu, kterou královna Zima uložila ke spánku, pomalinku probouzí!

Ze země vylézají zelené lístky, bílé květy sněženek a bledulí. S nimi se chtějí skamarádit sedmikrásky nebo petrklíče. Na tuto změnu a na tyto nové kamarády kouká sluníčko a radostí začíná trochu více hřát. Ptáčci, které jsme celou zimu krmili, se nám odměňují svým zpěvem. JARO pomalinku začíná. Svět začíná být veselejší, barevnější a radost do života se vrací i těm nejsmutnějším.

JARO je čaroděj. Dokáže mávnutím proutku přírodu probudit a správně zabarvit. V travičce se objevují první broučci, krtečkové spěchají ven z podzemí a staví si své hromádky, které se mnohým zahrádkářům nezamlouvají. Zkrátka, zvířátka si budují své domečky a chystají se na založení nové rodinky!

Březen je hlavně tím, čím je. Tři týdny ZIMOU a pak teprve JAREM. To astronomicky začíná jedenadvacátého. Je to DEN ROVNODENNOSTI. Děti se začínají těšit na hry v pískovišti, s míčem, švihadlem, kuličkami… Hlavně na delší pobyt venku na sluníčku. V březnu je také třeba zasít některá semínka, nebo zasadit sazeničky. Aby vše ve správný čas vyrostlo!

Nesmíme  zapomenout na 28.březen! Ano, DEN UČITELŮ! Za svou významnou práci si zaměstnanci ve školství tento svátek opravdu zaslouží.

Březen je prostě nádherný měsíc, jen se musíme umět na jeho krásu umět správně dívat.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%