Zvyk je železná košile

Zvyk je železná košile

2. 3. 2013

Moje kamarádka měla manžela. To přece není nic divného, ale ten manžel byl o patnáct let starší a ona ho vlastně přijala se všemi zvyky a zlozvyky z let minulých. Jedno přísloví říká, že starého psa novým kouskům nenaučíš a ona toho svého také už nic naučit nemohla. Bylo to zbytečné, protože už mu bylo padesát let a zvyky měl zajeté a nepředělatelné.

Některé jeho zvyky mojí kamarádce nevadily, ale jiné hodně.

Třeba, že hlavu si myje jenom v sobotu. A z toho neslevil, ani když šli do divadla v pátek a on vypadal, jako kdyby si na hlavu místo šamponu nalil olej. Vlasy se mu totiž mastily strašně... Nevadilo mu ani to, že mu manželka musí podkládat na polštář zvláštní hadr, protože by jinak musela polštář každý týden vyhodit.

Další jeho zvyk či zlozvyk byl ten, že jakmile přišel domů, svlékl se už v předsíni do naha a navlékl si domácí tepláky. Nejen, že nebyly moc slušivé. Horší bylo, že pokud bylo tepleji, chodil doma pouze nahý. Nepřekáželi mu ani kamarádčini synové z prvního manželství, kteří se na tuto hrůzu museli dívat.

Jednou se ale toto jeho převlékání stalo úplnou groteskou.

Kamarádce se udělalo tak špatně, že si musela zavolat pohotovost. Ležela, trpěla a čekala, až přijedou. Stalo se však, že dříve přišel manžel. Že má manželku v posledním tažení, ho ani moc nezajímalo, ale v první řadě se musel převléknout do svých tepláků. Stál v místnosti a ani nezaslechl, že syn pohotovostní četu pouští do bytu. Právě si svlékl všechno a ohnul se, aby si navlékl své oblíbené tepláky. Otevřely se dveře a dva krásní urostlí chlapi se zjevili na prahu.

Zíralo na ně nahé, ne právě malé, ani nejmladší pozadí...

Kamarádka se propadla skoro pod postel, ale doktor z pohotovosti zachoval vážnost, i když mu to muselo dát fušku. Co si myslel, to kamarádka neví, a ani vědět nechtěla. Raději se uzdravila velice rychle. Manželovi to trapné nepřipadalo. V klidu se oblékl a odešel se najíst do kuchyně, aniž se doktora zeptal, co ženě je.

Že se tímto jejich manželský život ukrátil, se ani nedivím. To víte, zvyk je zvyk, ale na něco se zvyknout prostě nedá.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%