S jarním úklidem Vám
pomůže tlaková myčka

S jarním úklidem Vám
pomůže tlaková myčka

26. 2. 2013

Už teď se děsíte všeho nepořádku, který zanechala zima na chodnících, terasách a vůbec všude kolem vašeho rodinného domu, na chatě či chalupě? Zkuste si vzít na pomoc tlakovou myčku. Toto šikovné a na všechnu nepříjemnou špínu určené zařízení se v posledních letech stává standardní výbavou domácností.

„Elektrické vysokotlaké myčky, nebo jak se někdy také říká vysokotlaké čističe, jsou schopny nekompromisně a velmi efektivně vyčistit a umýt různorodé plochy,“ vysvětluje rostoucí oblibu myček Ondřej Tomek z Mountfieldu. Podle něho všechny myčky pracují na principu stlačené vody. V tenkém paprsku ji vystřelují vysokou rychlostí (až 40x vyšší než dokáže zahradní hadice) na čištěný povrch.

Mnohostranné využití

Zaschlé i tekuté bláto, lety zažraná špína, písek a další nečistoty zmizí z chodníku, nájezdu ke garáži, z terasy i z dlažby u bazénu během několika sekund. Pohodlně a rychle omyjete fasádu, vyčistíte střešní okapy, omšelý plot, ale i zahradní a stavební nářadí. Vysokotlaké myčky ocení i příznivci domácího mytí motorek a automobilů, ty důkladně opláchnete včetně podvozku. Pro tento účel je vhodné zvolit myčku, která má integrovanou nádobku na přisávání saponátu, pro ulehčení a účinnější mytí mastných povrchů. S vhodným příslušenstvím můžete dokonce i pískovat rzí napadené nebo starou barvou natřené povrchy.

S tlakovou myčkou umyjete auto i jeho podvozek, stavební a zahradní nářadí, dostanete se i do těžko přístupných míst jako jsou například střešní okapy a všelijaká zákoutí. Jinými slovy tlaková myčka dokáže ušetřit spoustu času i fyzické námahy.

Myčky jsou úsporné

„V době, kdy rychle rostou náklady na vodné a stočné, je podstatnou informací to, že tlaková myčka je při své efektivitě neuvěřitelně úsporná. Oproti mytí pomocí klasické hadice dokáže ušetřit až 80 % vody,“ uzavírá Ondřej Tomek s tím, že při výběru vhodné tlakové myčky bychom měli volit takovou, která pracuje s tlakem alespoň 120 bar, která má pevná kolečka pro snadnou přepravu a na kterou prodejce dává nejlépe sedmiletou záruku. Jen tak poznáte, že jde o skutečně kvalitní výrobek.

Praktickým doplňkem, který byste na své myčce měli mít, je systém TSS. V podstatě jde o zařízení, které automaticky vypne motor při uzavření stříkací pistole. Práci s myčkou usnadní i regulátor tlaku a naviják na tlakovou hadici.

Mountfield zahrada
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%