J. K. Rowlingová vydá
román, Harry to nebude

J. K. Rowlingová vydá
román, Harry to nebude

24. 2. 2012

Známé britské spisovatelce J. K. Rowlingové vyjde román pro dospělé. Kniha se podle autorčiných slov bude od jejích slavných příběhů o čarodějnickém učni Harrym Potterovi „velmi lišit“.

„Přestože jsem si psaní Harryho Pottera hodně užila, má příští kniha nebude mít s románovou řadou o Harrym Potterovi nic společného,“ oznámila Rowlingová.

Autorčina díla dosud vycházela u nakladatelství Bloomsbury, tentokrát však Rowlingová dala přednost konkurenčnímu Little Brown Book Group.

„Úspěch s Harrym mi dal svobodu zkoumat nová území, která si ale logicky říkají o nového nakladatele,“ vysvětlila spisovatelka rozhodnutí.

Nový editor Rowlingové David Shelly sdělil, že nakladatelství je z její volby nadšeno a vnímá ho jako poctu. Podrobnosti o chystaném románu má zveřejnit v průběhu roku.

Little Brown Book Group vydá knihu v Británii a Spojených státech. V Austrálii a na Novém Zélandu si ji na starost vezme vydavatelství Hachette.

Rowlingová na čas odložila pero, když v roce 2007 dokončila sedmý a poslední díl románů o Harrym Potterovi. Kouzelnická série ji vynesla na příčku nejúspěšnějších žen v Británii. Podle žebříčku nejbohatších lidí roku 2011, který sestavil list The Sunday Times, je Rowlingová 15. nejbohatší ženou v Británii.

knihovna kultura
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.