Špičkoví odborníci hlásí:
Začíná boj o silnou vůli

Špičkoví odborníci hlásí:
Začíná boj o silnou vůli

18. 2. 2013

Válčíte s kily, vysokým tlakem a nezdravým životním stylem? Je šance, vypořádat se s nimi pomocí zábavy a internetu. Odborníci na tyto problémy spojili síly a odstartovali unikátní akci a zároveň soutěž pro všechny, kteří si sice dávají novoroční předsevzetí, ale jejich dodržování už jim moc nejde.

Jedni z nejlepších českých lékařů a terapeutů vedou od 19. února internetovou soutěž s názvem 7 S. Garanty jsou uznávaná jména jako kardiolog Jan Pirk či dietolog Štěpán Svačina a další odborníci. „Cílem projektu je ozdravění české populace, která se, zejména díky nevhodnému životnímu stylu, potýká s obezitou a jejím častým jo-jo efektem, s nemocemi srdce a cév, stále častějšími problémy s pohybovým aparátem a mnoha dalšími,“ vysvětluje Iva Málková z hnutí STOB, která za akcí stojí.

Mnozí začínají nový rok tradičními předsevzetími, mezi něž patří nejčastěji „zhubnu“, „budu jíst zdravě“, „začnu cvičit“. Po pár týdnech však sliby častou vezmou za své. Projekt 7 S chce pomoci těm, kdo na sobě chtějí pracovat dlouhodobě a natrvalo, po drobných krocích, které pomohou udržet započaté změny. Poskytnou něco jako kamaráda, parťáka, jenž zkrátka dohlídne, jestli ve své snaze nelajdačí. Prostě, morální i odbornou podporu a tak trochu i dozor.

Jak to funguje?

Jedná se o aktivitu i soutěž zároveň. Lidé, kteří se do projektu zapojí, budou za svoje aktivity získávat body na individuální účet. Své body pak mohou vždy jednou za týden přidělit jednomu ze „Silných“, tedy člověku, jehož příběh je nejvíce zaujme. Témata, se kterými se budou moci soutěžící ztotožnit, jsou Srdeční záležitosti, Jo jo efekt, Sladký život, Zvládání nemoci, Cvičení je lék, Přežiju 21. století a další. Soutěžící budou mít možnost radit se a motivovat sebe i ostatní v rámci diskusí a chatů.

V soutěži naleznou zábavný edukativní program jak pro věrné příznivce STOBu či pro již zdatné a zkušené „dietáře“, tak pro ty, kteří s hubnutím začínají nebo chtějí žít zkrátka zdravěji. „Posláním soutěže je nejen motivovat soutěžící k výkonu po dobu trvání soutěže, ale především jim ukázat možnosti, jak lze zvládat zdravý životní styl i v následujícím každodenním životě,“ říká Iva Málková. „Nejde pouze o skupinu vyvolených, kteří jsou v péči nutričních a fitness poradců, ale o vzorek běžné populace. Pestrý výběr příběhů „Silných“ a oblastí, jež zahrnují hlavní problémy spojené se sedavým životním stylem a potažmo obezitou, nabídne možnost téměř každému najít si svůj problém, se kterým se může ztotožnit,“ dodává.

Co vás čeká?

Soutěž potrvá třináct týdnů, od 19. února do května. Soutěžící absolvují každý týden zábavné internetové lekce na vybraná témata. Například: Sestavme si vhodnou snídani, Obědy v práci i o víkendu, Večeři nemusíme nechávat nepříteli, Jak si užít radost z pohybu, Piju, piješ, pijeme?, Sám sobě přítelem.

Součástí bude i závěrečný kvíz a řada doplňkových soutěží včetně hlasování. No, a aby byla motivace opravdu velká, ve hře jsou ceny. Od zájezdů až po přístroje pomáhající udržovat zdravý životní styl, balíčky kvalitních potravin či po možnost dostávat domů dovoz jídla na několik týdnů. Všechny potřebné informace k fungování projektu najdete na www.stobklub.cz, kde se můžete teď do soutěže zaregistrovat.

zdraví životospráva
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%