Big Band představí
to nejlepší ze swingu

Big Band představí
to nejlepší ze swingu

14. 2. 2013

Rozhlasový Big Band Gustava Broma s dirigentem Vladimírem Valovičem se představí publiku 27. února. Jako nový rezidenční soubor Českého rozhlasu zahraje za hostování Karla Gotta a zpěvačky Dashy od 19:00 hodin v pražském divadle Hybernia.

Slavný orchestr plný vynikajících hudebníků tak oficiálně zahájí sérii čtrnácti koncertů, kterou ve spolupráci s Českým rozhlasem pro letošek připravil. Nejbližší budou v březnu v Plzni a Českých Budějovicích, v dubnu v Hradci Králové a v květnu v Luhačovicích.

"Jsem rád, že jedna z nejstarších a nejvýznamnějších mediálních institucí v Evropě, jakou Český rozhlas je, dala nabídku ke spolupráci právě našemu tělesu. Na propagaci toho nejlepšího z české a světové hudby," komentoval to Valovič.

Jazzový big band nesoucí v názvu jméno Gustava Broma (1921-1995) je na scéně už přes sedmdesát let a za tu dobu si vydobyl místo mezi nejslavnějšími evropskými i světovými hudebními tělesy. V 60. letech minulého století jej odborníci zařadili mezi desítku nejlepších big bandů světa. S kapelou hostovaly největší hvězdy jazzu i popu jako Maynard Fergusson, Dizzy Gilespie, Dianna Ross and The Supremes, Ray Conniff, Ben Cramer a Bill Ramsey.

Vstupenky na koncert jsou k dostání v pokladně divadla Hybernia. Záznam z večera odvysílá Český rozhlas Dvojka v neděli 3. března v poledne. Živý videopřenos naleznou posluchači na adrese www.bigband.rozhlas.cz.

koncert swing
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.