Tajemná kytice
FOTO: Hana Novotná

Tajemná kytice

21. 4. 2024

Bylo ráno jako každé jiné, kdy musím ven se svým pejskem. Naše procházka je již předem dána, takže jako vždy přecházíme chodník na druhou stranu, kde je park.

Jedno ráno mě ale začaly zajímat dvě věci, které byly před kontejnerem na sklo. Ve velké skleněné nádobě byla velká kytice ještě čerstvých květin a před nádobou s vodou byly dámské kotníkové boty. Tato neobvyklá sestava mě upoutala natolik, že jsem ji vyfotila.

Tahle kombinace mě nutí k zamyšlení, jak se na chodníku octla. Není to přece běžné, aby někdo vyhodil kytici pěkných květin a zároveň je dal do vody a k tomu přiložil dámské boty. Jaká asi událost tomu předcházela? Dostala nějaká žena od svého ctitele kytici a ten doufal, že ji obměkčí a přiměje k náklonnosti a lásce? Doufal, že ho za dárek pochválí, nebo ho láskyplně pohladí? Nebo doufal marně a nic takového nenásledovalo a žena zabouchla dveře a našla třeba kytici za dveřmi? Nebo kytice měla být odčinění za nějaký nepříjemný zážitek, který dárce provedl a to se také nestalo? Dárek nesplnil očekávání a tak třeba následoval rozchod, který pro dárce znamená třeba smutek a teskné rozloučení.

Možná ale, že ani tohle není pravda. Třeba byla žena kyticí potěšena, jenže někam odjížděla a bylo jí líto někde jen tak pohodit krásnou velkou kytici a proto ji dala do vody a ta pak sloužila k potěšení kolemjdoucím. Proč u kytice ale byly přiloženy dámské kotníčkové boty, to opravdu nevím a žádná varianta mě ani nenapadá. V každém případě mě tohle zátiší neobvykle potěšilo, pohladilo po duši a zpříjemnilo každodenní povinnost romantickými představami. Děkuji, neznámá... 

 

20240225-094253-1.jpg                       

 

                                                                                                                                              

 

 

 

 

 

 

 

města a obce Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...