Domácí bělení zubů: 5 produktů pro domácí bělení zubů
Ilustrační foto: Shutterstock

Domácí bělení zubů: 5 produktů pro domácí bělení zubů

18. 4. 2024

Krásné bílé zuby jsou snem mnoha z nás. Konec konců zářivě bílý úsměv dodává sebevědomí. Přestože zubní lékaři nabízí profesionální bělení zubů ve svých ordinacích, stále více lidí se rozhoduje pro domácí bělení zubů. Jak si doma rychle vybělit zuby? V tomto článku se podíváme na různé produkty na bělení zubů dostupné na trhu a poskytneme několik tipů na nejoblíbenější metody domácího bělení.

1. Fluoridové pasty na bělení zubů

Používejte je denně při čištění zubů – úspěšně nahradí vaši obvyklou zubní pastu. Pasty na bělení zubů s fluoridem obsahují speciální složky, které pomáhají odstraňovat usazeniny a skvrny. U některých past na bělení zubů se první výsledky projeví již po třech dnech pravidelného používání (u barevných skvrn způsobených jídlem a pitím).

2. Aplikátory na bělení zubů

Aplikátory na bělení zubů se kvůli svému tvaru a způsobu použití hovorově nazývají bělící pera. Jedná se o malé nástroje, které obsahují přípravek s bělící složkou (např. peroxidem vodíku) a umožňují jeho přesnou aplikaci na zuby. Jejich používání je také pohodlné.

wybielanie-2.jpg

 

3. Bělící pásky na zuby

Jedním z produktů, které si lidé často vybírají pro domácí bělení zubů, jsou tzv. bělící pásky. Jedná se o tenké, pružné proužky napuštěné bělícím gelem, které se přikládají na zuby. Proužky se snadno používají a jsou dostupné bez lékařského předpisu v lékárnách a drogeriích. Účinky jejich užívání jsou viditelné po několika dnech nebo týdnech pravidelného užívání

4. Bělící ústní vody

Dalším produktem, který lze používat v domácím prostředí, jsou bělící ústní vody. Obsahují bělící složky, které pomáhají odstraňovat pigmentové skvrny a pokud je používáme dvakrát denně, dodávají zubům bílý lesk. Pravidelné používání takové tekutiny může přinést viditelné výsledky. Kromě toho bělící ústní vody také chrání proti zubnímu plaku.

5. Nádstavce na bělení zubů

Na zuby se nasadí flexibilní bělící formičky a naplní se speciálním bělícím gelem. Tyto produkty jsou k dispozici jak ve verzi na míru připravené od zubních lékařů, tak v hotových sadách pro domácí použití. Nádstavce jsou účinné, ale k dosažení uspokojivých výsledků vyžadují pravidelné používání a čas.

Bělení zubů doma: co je dobré mít na paměti

Před zahájením domácího bělení zubů je vždy vhodné se poradit se svým zubním lékařem. Ne každý produkt může být vhodný pro každý stupeň pigmentace a individuální potřeby pacientů se liší. Při kontaktu s vybraným přípravkem hrozí také riziko zvýšené citlivosti zubů, proto je důležité používat je v souladu s doporučeními výrobce a po konzultaci se zubním lékařem.

Nezapomeňte, že klíčem k udržení zdravých a krásných zubů je také správná ústní hygiena a pravidelné návštěvy zubního lékaře. Přípravky pro domácí bělení zubů mohou být účinným doplňkem péče o náš úsměv.

 

 

 

zdraví zuby
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...