Aprílové počasí
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Aprílové počasí

18. 4. 2024

Ano, venku to tak vypadá. Je úterý odpoledne 16.4.24, všední den a venku si příroda hraje s počasím. Dopoledne svítí slunce, sice je na nebi trochu víc mraků, ale mohlo by se říct, že je slunečno. Jak jde čas, tak se mění i počasí. Kolem druhé hodiny už je jasné, že se blíží mraky i s deštěm. Nebe se postupně zatahuje, kopec Kletečná, na který se díváme z okna a svítí na ní slunce, se pomalu halí do šeda. Je jisté, že už tam prší. Postupně se to děje i nad námi, spouští se slejvák, ale je to bez bouřky. Jestli prší tak dvacet minut, tak je to hodně.

Každá kapka, která spadne z nebe, je potřebná. Zahrady se začínají plnit zasázenou zeleninou, květinami, stromy odkvétají a chystají se vydat plody. Tráva se hezky zelená a my nemusíme jet zalívat. Venku zase svítí slunce, vrch Kletečná z dálky vypadá moc hezky. Slunce se chvíli kouká na matičku Zemi, ale netrvá to dlouho a od západu se opět valí hradba mraků. Tentokrát to vypadá, že to dlouho trvat nebude a začne pršet a jak se tak dívám, tak už prší. Začal foukat docela silný vítr, doma je dobře. Zase se všechno zazelená a květiny rozkvetou. Tak už se to spustilo, teď bych venku být nechtěla.

Zvu vás jen na takovou malou fotoprocházku. Nedalo mi to, mraky fotím moc ráda. Není to žádné umělecké dílo, ale třeba to někoho potěší. Přeji všem pohodový zbytek jara a krásné léto prožité ve zdraví a radosti.

 

 

 

 

fotografování příroda
Hodnocení:
(4.7 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...