Anti-Aging medicína aneb Jak
omládnout přirozenou cestou

Anti-Aging medicína aneb Jak
omládnout přirozenou cestou

23. 2. 2012

Od nepaměti hledali lidé lék proti stáří. Například za císaře Rudolfa II. alchymisté připravovali všemožné lektvary, po nichž se mělo mládnout, dnes proti stárnutí bojujeme za pomocí nejrůznějších vitaminových prostředků, omlazovacích krémů či estetické chirurgie. V posledních letech je také stále populárnější tzv. Anti-Aging medicína, o které jsme si povídali s MUDr. Monikou Golkovou, primářkou A2C Anti-Aging Clinic, první certifikované kliniky tohoto druhu v České republice.

Co je to vlastně Anti-Aging medicína a jak se tento obor v posledních letech v Česku rozvíjí?

Anti-Aging medicína je nejmladší lékařský obor, který na základě nejnovější poznatků a neustálého vědeckého výzkumu dokáže nabídnout ucelený a komplexní program nejmodernějších diagnostických postupů a také omlazujících procedur zacílených na všechny věkové skupiny. Cílem Anti-Aging medicíny je dosáhnout co nejlepšího možného zdravotního stavu člověka a zároveň zpomalení procesu stárnutí jeho organismu. Za úkol si dáváme především uzdravit organismus zevnitř, aby vynikla jeho krása navenek. A to hlavně díky řešení drobných nuancí a problémů, které se v rámci klasické medicíny vůbec neřeší.

Lidé ale zatím o tomto novém oboru asi příliš nevědí…

Anti-Aging medicínou se zabývám již od roku 2000 a za tu dobu jsme udělali hodně práce a pokroku. Také informovanost a zájem o své zdraví je u naší populace stále lepší. Založili jsme také vzdělávací organizaci – Asociaci medicíny proti stárnutí ČR, která šíří informace o AA medicíně mezi lékaře i neodbornou veřejností. Zároveň vydáváme časopis Anti-Aging, avšak stále ještě je informovanost o tomto oboru nedostačující.

Jaké vyšetřovací metody tato medicína vlastně využívá?

Metod jsou desítky, naše klinika, která využívá nejnovějších poznatků světové AA medicíny, může nabídnout více než 10 vyšetřovacích metod a následných léčebných programů. Patří mezi ně například světově uznávaný ALCAT test. Díky němu dokážeme vyřešit řadu „vedlejších“ problémů, které ale fungují jako spouštěči vážnějších onemocnění - od trávících a související s nadváhou, přes bolesti hlavy, deprese, kožní problémy a nedostatek energie. Zajímavostí poslední doby je také Bio-identická hormonální terapie odhalující všechny hormonální nedostatky a výkyvy v těle. Na základě výsledků testu navrhneme a aplikujeme individuální hormonální terapii pomocí bio-identických hormonů přímo na míru. Dále nabízíme komplexní genetické vyšetření, testování mozkových neurotransmiterů, díky kterému dokážeme mozku dodat energii a zlepšit jeho fungování. A hitem jsou také Hollywoodské koktejly mládí.

To zní lákavě, co je to?

Jedná se o speciálně vytvořené směsi látek s vysoce antioxidačním účinkem, které si oblíbily právě hollywoodské hvězdy a často je využívají pro získání mladistvého vzhledu. Koktejly působí na celkovou regeneraci a rejuvenaci organismu. Zpomalíte tak procesy stárnutí organizmu zevnitř, ale působení bude viditelné i navenek. Vaše pleť se pomalu stane projasněnější, vyhladí se drobné vrásky, zmizí váčky pod očima a rapidně se sníží tvorba pigmentových skvrn. Mimořádně efektivní složkou koktejlu jsou také extrakty kmenových buněk, které jsou schopny opravit poškozenou buněčnou informaci a především díky regeneraci organismu dokáží velkou vahou přispět ke zpomalení procesu stárnutí.

Jsou mezi klienty A2C Anti-Aging Clinic také muži nebo je AA medicína výhradně doménou žen podobně jako to je u plastické chirurgie?

Naši klienti jsou rozdělení tak napůl. Přicházejí k nám dokonce celé rodiny, manželské páry s dětmi nebo svými rodiči. Anti-Aging medicína jako preventivní medicína je pro všechny generace a pohlaví. Společným znakem našich klientů je zájem o své zdraví s cílem si ho co nejdéle udržet.

Předpokládám, že vyšetření i léčba je finančně náročná. Mohou si ji dovolit senioři s průměrnou penzí?

Naše programy proti stárnutí nepatří mezi levné vyšetření, ale mezi klienty najdete spoustu seniorů, kteří i když ze svého důchodu nejsou schopni najednou zaplatit částku za vyšetření, rádi si na některý z programů našetří. A to i proto, že vidí okolo sebe osoby, kterým naše vyšetření pomohla, dokázali se poprat s vážnými nemocemi a aktivně si nyní užívají stáří.

Co konkrétně byste doporučila ženám kolem šedesátky, na co by se měly zaměřit a jaké možnosti mají pro vylepšení kondice, vzhledu, sebevědomí?

Mohu jim doporučit snažit se žít podle Anti-Aging desatera, které vypracovala naše asociace www.amps.cz a samozřejmě pak navštívit naši kliniku, kde s nimi můžeme individuálně rozebrat jejich problémy.

 

Anti-Aging desatero

1. Protizánětlivá dieta
Zánět znamená stáří. Tato dieta redukuje riziko skrytého zánětu a přispívá k dlouhověkosti. Zahrnuje co nejvíce zeleniny, ovoce a bílkovin s nízkým obsahem tuku. Týká se také užívání rybího tuku, olivového oleje a cereálií. Naopak vylučuje bílou mouku a rafinovaný cukr. Snížení spotřeby tuku o 30 % znamená o 30 % delší život.
2. Dostatečný příjem vitamínů a minerálů  
Dopřejte tělu také antioxidanty, látky, které neutralizují volné radikály v lidském těle a chrání je tak před různými onemocněními. Vhodné jsou Vitamín C, E, betakaroten, extrakt ze zeleného čaje, koenzym Q10, zinek, selen a rybí olej.
3. Pijte minimálně dva litry čisté vody denně  
4. Omezte stres
5. Dostatečně spěte
Během spánku produkuje naše tělo nejvíce hormonu melatoninu. Ten jako přirozený antioxidant posiluje naši imunitu. V dospělosti je produkován jen během spánku, takže spát osm hodin je vlastně také lékem.
6.  Vyhýbejte se znečištěnému prostředí a snažte se být často v přírodě  
7.  Aktivní pohyb
Věnujte se aktivnímu pohybu alespoň 30 minut denně  anebo ujděte či uběhněte tři kilometry každý den.
8. Buďte pozitivně naladěni

9. Láska a doteky léčí
10. Choďte do společnosti a udržujte kontakty s přáteli

Anti-Aging zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%