Foto

Obchodníkem bez bariér
se stala společnost Globus

7. 2. 2013

Vítězem druhého ročníku soutěže Obchodník bez bariér byla vyhlášena společnost Globus, která odsunula loňského vítěze Tesco na druhé místo. Soutěž oceňuje prodejny, které osobám se zdravotním handicapem nejvíce usnadňují návštěvu a nákup.

Kategorie Obchodník bez bariér byla vyhlášena na základě průzkumu mezi lidmi s handicapem, který organizovalo Konto BARIÉRY v metodické spolupráci se společností Incoma GfK. Ze stovek odpovědí vzešly obchody, které zákazníkům s postižením nákup usnadňují, stejně jako ty, které nákup komplikují či přímo znemožňují.

„Těší nás, že klienti Konta BARIÉRY mají o tento průzkum zájem. Je z toho vidět, že i nakupování může být pro člověka s postižením problém a zároveň jinde potěšením. O tom, že tito zákazníci jsou pro společnost Globus důležití, víme mnoho let, po které organizujeme společný projekt Auta bez bariér. Vítězství v kategorii Obchodník bez bariér vstřícnost Globusu směrem k lidem s handicapem jen potvrdil,“ komentuje výsledky Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY.

Kladné body přinášel hodnoceným prodejnám zejména bezbariérový přístup, dostatek prostoru mezi regály, ochota a vstřícnost personálu či bezbariérová WC. Mnozí hodnotitelé navrhovali, ať si management konkrétní pobočky nákup na vozíku sám vyzkouší a zjistí, kterými uličkami se třeba vůbec nedá projet. Jako velký přínos oceňovali lidé s handicapem službu iTesco.cz – tedy možnost objednávek přes internet. Tato služba je však zatím dostupná pouze v Praze a Středočeském kraji, takže celkové výsledky ankety výrazně neovlivnila.

obchodní řetězce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.