Jak vařily naše prababičky:
Uherská hovězí pečeně

Jak vařily naše prababičky:
Uherská hovězí pečeně

14. 6. 2014

Zajímá vás, jak se vařilo za první republiky, před sto a více lety či dokonce za dob zřejmě nejslavnější české kuchařky a národní buditelky Magdaleny Dobromily Rettigové? Právě o tom pojednává gastronomický seriál Jak vařily naše prababičky, v němž uvádíme zajímavé historické recepty. Pojďme se podívat na další z nich.

Tentokrát půjde o Uherskou pečeni. Vezmeme plát přibližně tři čtvrtě kila hovězího masa, rozklepeme a osolíme. Pak na něj naklademe na plátky nařezanou paprikovou slaninu a šunku, posypeme jemně sekanou cibulí a strouhankou. Takto připravené maso svineme, svážeme nití. V rendlíku osmahneme nadrobno nasekanou cibuli společně s na kostky nařezanou paprikovou slaninou a na to položíme připravený závitek. Přidáme nařezanou papriku a maso podlijeme kyselou sekanou. Pak to vše pečeme do měkka.

Maso po vyjmutí z rendlíku nakrájíme na díly a podáváme s knedlíkem (ale hodí se i rýže, která dříve nebyla moc k mání). Jako omáčku použijeme slitou a scezenou šťávu z pečení, kterou rozředíme trochou hovězího vývaru a necháme přejít varem.

 

Ingredience
0,75 kg hovězího
15 dkg šunky
15 dkg paprikové slaniny
sůl
2 cibule
1 paprika
2 dkg strouhanky
0,5 l kyselé smetany

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.