Pojď se mnou, lásko má
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Pojď se mnou, lásko má

31. 12. 2023

Pojď se mnou, lásko má... Moje láska se skládá z přemnoha dílků. A ty dílky tvoří jeden veliký silný kruh. A v tom kruhu jsou pevně ukotveny všechny mé lásky, všechny které mi dávají štěstí, energii, neustálé  poznávání života. A také starosti a zodpovědnost. 

Starý rok odchází. Jaký byl? Všelijaký. Dobrý i horší. Laskavý i krutý. Pálivý a deštivý. Mírný a klidný. Určitě na mnohých místech se s ním budou lidé loučit velmi bouřlivě, hlučně a přátelsky. Starý rok odchází. My zůstáváme a z něho si určitě bereme s sebou do roku nového i mnoho starého. I kdybychom nechtěli, neutečeme před tím. 

Starý rok odchází. Snažila jsem se, abych do nového roku vstoupila bez restů, ale nevím, zda se mi to podaří. Mám na to ještě jeden den. Jako na potvoru mi přišlo vyúčtování elektřiny a plynu, samozřejmě samý nedoplatek. Ještě pojištění za barák, takže prosinec byl velmi výživný po stránce výdajové. Ale víte, jak se to říká - peníze budou, ale my nebudem. Ono to je nic proti tomu, když na člověka dolehnou emoce a strach o druhého. A když začne smutnět duše, musím něco udělat. Přece nebudu na Silvestra s kyselou a smutnou tváří.

Tak jsem popadla vnoučka, psy, uvařila čaj do termosky, přibalila něco k zakousnutí a vyjeli jsme se provětrat. U nás je mnoho cest, rybníčků, luk i polí, kudy se dá chodit. A věřte, nebo ne, ta příroda opravdu pomáhá. Tedy nejen příroda, ale zejména bezstarostné poskakování vnoučka, radostné pobíhání psů. A člověk jde a jde a nemyslí na nic, je pohlcený klidem a tichem. To je pro mě taková aktivní meditace. Ale občas zbystřím, to kvůli divokým prasatům, aby nám náhodou některá nepřekřížila cestu. Pak jsme ještě zajeli k mé oblíbené kapličce, zapálili svíčku Panně Marii. Vytáhli jsme naše zásoby a ani jsem Matyho nemohla dostat zpět do auta. Trochu jsem zapadla do bahna při okraji a jak jsem to osolila, abych vyjela, tak jsem pěkně protočila spojku. Však to syn také ucítil, sotva jsem vjela na dvůr. 

Starý rok odchází. A já jsem tou naší dnešní toulkou dobila svojí životní baterku a s radostí a pokorou půjdu na poslední mši do našeho krásného kostela. A pak se připravíme na dlouhou silvestrovskou noc.

Pojď se mnou, lásko má... Ne jen jediná, je jich hodně, láska k rodině, k přírodě, láska k životu, k lidem. Se všemi chci vykročit do roku 2024.

Starý rok odchází a Nový rok již nedočkavě nahlíží. Přeji vám milí přátelé v Novém roce zdraví, štěstí, lásku a pohodové žití!

příroda životní postoj
Hodnocení:
(5.1 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.