Vyznání
Ilustrační foto: Pixabay

Vyznání

26. 12. 2023

Tak bych se ráda podělila o svůj zážitek ze Štědrého večera. Vše kolem nás šlo cestami, které si nikdo nepřeje. O naší rodině už jsem toho napsala dost, tak to napíši jen stručně. Asi v půli prosince jsme dostali od dcery pozvání na společný Štědrý večer. S radostí jsem to přijala, a to hlavně proto, že bydlí společně v domě s rodinou našeho vnuka, který už má dvě dětičky. Vidět děti u stromečku by bylo pro nás potěšení. Jenže mělo být vše jinak a taky bylo. Asi před týdnem onemocněla dcera covidem, pak měl problémy malý, skoro roční pravnouček. Chlapec se z toho brzy dostal, ale dceři nebylo dobře.

My jsme večeřeli u nás v domě se synem a jeho rodinou, kteří mají dva dospělé syny. Kluci byli bezvadní, a protože mají svoji hudební kapelu, dokonce nám zahráli a zazpívali, zmíním písničku "Půlnoční", byl to opravdu zážitek. Večer se povedl, akorát únava udělala své. Když jsme šli  k nám do bytu, teprve jsem dávala dohromady dárky od dcery a vnukovy rodiny. Mezi hromadou dárků jsem otevřela malou sváteční taštičku, byl tam jakýsi keramický ptáček s hezkou zlatou čepičkou a hrací kostka. Pak jsem si všimla, že je tam jakýsi papírek, tak jsem ho vytáhla a otevřela. Bylo tam napsano "JÁ VÁS MÁM RÁDA." Slzy chtěly ven, ale já jsem zůstala s pusou dokořán, a bylo mi zatěžko jí zavřít. Co k tomu dodat? Asi nejkrásnější dárek těchto Vánoc.

Dnes jsem si to ověřovala, a skutečně to byl nápad naší skoro 8leté Emmičky. Jenže jsem se i dozvěděla, že dívenka bude asi stonat, a to v jejich domě nejen ona. Přeji všem v tom domě, aby zdraví zvítězilo a celý dům se chvěl láskou a radostí.

Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.