Zápisník starého muže: Záchrana kotěte
Ilustrační foto: Pixabay

Zápisník starého muže: Záchrana kotěte

27. 11. 2023

Kocourek uvázl na stromě, 2 dny tam byl a hodní lidé museli kvůli němu postavit lešení a zachránit ho. Mnozí namítají, že to bylo zbytečné, že kočky mají od přírody danou schopnost šplhání do výšek. Když vylezou nahoru, musí dokázat dostat se i dolů a nebojí se ani seskočit z výšky. Vždyť mají 9 životů, zvládnou to.

Některé kočky neumí nebo prostě nedokážou slézt dolů, někdy tam sedí dlouho až zeslábnou a zřítí se. Za mého dětství byly kočky v každém domě a nikdo pro ně neriskoval svůj život. Takové zvíře bylo prostě ponecháno svému osudu. Jen my děti jsme litovaly mrtvého nebo zraněného tvora nalezeného pod stromem.

Mám nafocený jeden takový zásah hasičů na záchranu kočky na stromě. Napřed vysunuli žebřík, ale bojící se kotě vylezlo ještě výše. Tak přivezli plošinu, vysunuli ji do obrovské výšky, ale kotě se bálo i toho hasiče. Lezlo stále výše až už nebylo kam. Nedůvěřovalo zachránci, teprve po nějaké době se mu podařilo polapit jej do velkých rukavic a přivinout k tělu. Přítomní to okomentovali bouřlivým potleskem. Po snesení na zem dezorientované a vyděšené kotě se snažilo spasit útěkem. Kolem plno lidí a nejblíže byl zrovna ten strom. Naštěstí se jednomu člověku podařilo rychle zareagovat a zabránit mu v opětovném lezení nahoru.

Zoufalé kotě se schovalo aspoň pod kola toho auta, což by bylo pro něj stejně tragické. Ale zase dobré pro něj bylo, že hasičům dlouhou chvíli trvalo než uklidili své vybavení a přihlížející se rozešli. Kotě si tak mezitím vyhlédlo a naplánovalo cestu k lepšímu úkrytu mezi keři. V nečekaném okamžiku tam také rychlosti blesku vyrazilo a zmizelo z dohledu. Zachránilo se poučené o děsivý zážitek s dobrým koncem.

domácí mazlíčci kočka
Hodnocení:
(5.2 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.