Kdo hledá, nemusí najít
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Kdo hledá, nemusí najít

20. 10. 2023

Ano, kdo hledá, může najít to, co hledá, ale může se také stát, že to nenajde. Nám se to totiž stalo. Začnu od začátku.

V úterý 17.10.23 jsem byla domluvena s kamarádkami na druhou hodinu, že si půjdeme někam sednout. Vypravila jsem se tedy do města trochu dříve, obešla jsem si obchody a ve 14.00 jsem se dostavila na Lidické náměstí. Koukám kolem sebe a nikde nikdo. Mobil je opravdu užitečná věc, volám kamarádce, která mi sděluje, že je vše zrušeno, řekla mi důvod a o zprávě na mobilu. Nebudu to prodlužovat, zpráva mi den předtím přišla spolu s videem, koukla jsem jen na video a text jsem si nepřečetla. V duchu jsem si vynadala a odjela domů.

To odpoledne bylo venku opravdu moc hezky, slunce se snažilo, aby nás ještě ohřálo. A tak jsem navrhla manželovi, že bychom se jeli podívat do přírody. Sousedka nám vyprávěla o novém Hrádeckém rybníku, který se nachází v oblasti Labských pískovců nedaleko Kristina Hrádku. Ten spadá pod Maxičky, tam jsme chodili na houby, ale nikdy jsme se do jeho blízkosti nedostali. Zase posloužil mobil, tedy mapa v mobilu. Sedli jsme do auta a vyrazili směr Tisá, Sněžník a Kristin Hrádek.

Z domova jsme odjížděli za svitu slunce, jenže náš cíl se nacházel trochu výš, takže se nám cestou docela ochladilo. Kristin Hrádek byl postaven v r. 1734 -1735, víme o něm dlouho, ale nikdy jsme tam nebyli. Nebudu to prodlužovat, nejdříve jsme se ocitli v Německu, pak jsem se ocitli v lese, kde nic nebylo a nakonec jsme to vzdali. Štěstím v neštěstí bylo, že jsme tyto lesy trochu znali, několik let jsme sem jezdili na houby, ale dlouho už jsme tu nebyli. Tam jsme jeli přes obce Libouchec, Tisou a Sněžník. Na zpáteční cestě jsme se zastavili ještě v Libouchci. Chtěla jsem se konečně podívat na místní zámek. Byl založen v druhé polovině 16. století, od r. 1989 je chráněn jako kulturní památka. Není veřejně přístupný, ale jsou zde umožněny prohlídky a společenské akce. Info o K. Hrádku i o zámku v Libouchci jsou dostupné na Wikipedii.

Když to tak vezmu kolem a kolem, zase nic tak hrozného se nestalo. Prošli jsme se přírodou, Kristin Hrádek i Hrádecký rybník tam určitě budou i příští rok. Zvu vás na fotoprocházku krajinou, která stojí za návštěvu a přeji všem pohodový podzim.

 

fotografování města a obce příroda
Hodnocení:
(5.2 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.