Kdo staví mezi lidmi zdi?
Ilustrační foto: Pixabay

Kdo staví mezi lidmi zdi?

15. 10. 2023

V poslední době se roztrhl pytel s útoky na seniory ve snaze rozdmýchat vášně a nenávist. Na internetu i na seriózních webech se rozšiřují zprávy typu: „Slevyna dopravu jen studentům“, „Důchodcům se přidává a nám, co pracujeme nic“, "Kolik stojí senioři zdravotnický systém“?

Mohl bych pokračovat. Co je to za „zedníky“, co staví tyto zdi především mezi mladými a starými? Znáte přece latinské přísloví: Cui bono? Kdo má z toho prospěch? Česky. O co jde? Přes 30 let jsem působil v regionální politice, tak vím, o čem mluvím.

Podle mě to není žádná má konspirace, ale má analýza. Ano, je za tím manipulace s lidským myšlením. Jedné z mocenských elit vadí, že větší polovina důchodců podporuje určité politické hnutí nebo stranu. Bylo to vidět při volbě prezidenta. Proč? Protože jim uvedené subjekty slibují jistotu. Já jsem v té menšině, ale to neznamená, že schvaluji šíření nenávisti mezi lidmi. Stavění mladých proti starým. Je to hnus v rámci svých cílů rozdmýchávat zášť mezi skupinami. Je to třeba odhalovat, popsat a bojovat proti tomu. Prarodiče přece většinou milují své potomky a oni naopak nás. Kdo intrikuje proti lásce je hajzl.

glosa společnost životní postoj
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...