Naše česko-slovenská svatba
Ilustrační foto: Pixabay

Naše česko-slovenská svatba

13. 9. 2023
Brali jsme se 5.11.1977. Takže téměř v předvečer 60. výročí VŘSR. A to na Oravě. S mou nastávající (a současnou) manželkou jsme se znali ze studií sedm let a z toho jsme spolu chodili asi rok. Předpokládali jsme církevní sňatek, který však v té době sám o sobě neplatil, a musel být doplněn civilním obřadem. 
 
V dědině, kde jsme se brali, večer před naplánovaným civilním obřadem měli soudruzi slavnostní zasedání k tomuto výročí, které bylo (asi) provázeno mohutnou pijatikou. A tak při cestě domů soudruh předseda a soudruh místopředseda byli "mírně" unavení a předseda spadl do příkopu tak nešťastně, že si zlomil ruku.
 
Druhý den ráno (v 10,00 hod) ho musel nahradit místopředseda. Ten ale oddával poprvé a mysl a hlavně smysly mu ještě ovlivňovaly následky včerejšího stavu. A proto při dotazu: "Berete si slečno ... zde přítomného pana Mr..., Mr..., Mrčka za svého manžela?", mě budoucí manželka mírně šlapala na nohu, abych mlčel a neopravoval. Mlčel jsem a nevěsta souhlasila.
 
A tak od té doby já říkám, že na Slovensku jsem já svobodný muž, neboť ona si vzala nějakého Mrčka, kterého já neznám. A ona teď má tři děti a devět vnoučat. Ještěže to pak zachránil církevní obřad ve 12,00 hodin. A to na dalších 46 let.
Letní soutěž 2023 svatba
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...