Půl milionu spokojených seniorů. Využijte i vy výhody Poštovního účtu od ČSOB
Ředitel ČSOB Poštovní spořitelny Přemysl Hanzelka

Půl milionu spokojených seniorů. Využijte i vy výhody Poštovního účtu od ČSOB

20. 9. 2023

Již více než 500 000 seniorů využívá výhody účtu od ČSOB Poštovní spořitelny. Důchod jim pravidelně chodí na účet, v obchodech mohou platit kartou a když přeci jen potřebují hotovost, využijí libovolnou poštu nebo bankomat ČSOB.

Jaké další výhody Poštovní účet nabízí? Odpovídá ředitel ČSOB Poštovní spořitelny Přemysl Hanzelka.

Mnozí senioři, kteří byli zvyklí si důchod vyzvedávat na poště, v poslední době přešli k založení Poštovního účtu od ČSOB. Jaké od nich máte zatím ohlasy?
Máme radost, protože reakce jsou opravdu pozitivní. Senioři si pochvalují výhody, které jim Poštovní účet nabízí. Už nejsou vázaní na jednu poštu ani výplatním termínem důchodu a své peníze si mohou vybrat jednou měsíčně bez poplatku na kterékoliv z 2 900 poboček České pošty nebo kdykoliv zdarma ve více než 1 000 bankomatech ČSOB. Kromě toho ve spolupráci s Českou poštou nabízíme unikátní službu: možnost doručení hotovosti na libovolnou adresu v ČR, třeba na chatu nebo domů v případě nemoci. Navíc klienti, kteří mají nastavené zvýhodnění pro seniory, mohou využít tuto službu jednou měsíčně zdarma.

Důchod na účet – vyřídíme za vás

Co všechno je potřeba pro založení Poštovního účtu?
Žádná příprava v podstatě není potřeba. Senioři mohou vše bez problémů zvládnout na kterékoliv poště. Založení i vedení Poštovního účtu jsou zdarma, stejně jako platební karta, výběry z našich bankomatů i jeden výběr hotovosti na poště měsíčně. Kromě toho do konce října platí akce, kdy noví klienti mohou získat odměnu 1 000 Kč, pokud si založí  Poštovní účet a nechají si na něj posílat důchod. Více o akci na: www.csob.cz/duchod1000.

A jak je to se zmíněným zasíláním důchodu na účet? K tomu je potřeba nějaké další papírování?
Vůbec ne. Založení účtu včetně zasílání důchodu vyřídíte za pár minut na kterékoliv poště. Za klienta zajistíme u České správy sociálního zabezpečení i administrativu spojenou se zasíláním důchodu na jeho účet.

Senioři již dávno žijí online

To zní dobře. Není to však přece jen pro seniory velký krok? Jsou většinou zvyklí na peníze v hotovosti a teď platí kartou a mají bankovní účet.
Pro někoho to sice může být změna, ale zkušenosti jasně ukazují, že i senioři ovládání účtu bez problémů zvládají. Jen pro zajímavost: kartu už běžně používají dvě třetiny seniorů – klientů ČSOB. A elektronické bankovnictví využívá víc než polovina našich starších klientů. Můžeme říct, že pokud si senior alespoň trochu rozumí s počítačem nebo chytrým mobilem, nedělá mu například problém vyhledat si jízdní řády nebo zajímavé informace na internetu, banku online určitě zvládne.

Navíc bankovnictví v počítači nebo mobilním telefonu má mnoho výhod, umožňuje klientům mít úplný přehled o svých financích a přesně vědět, kdy jim přišla na účet platba, například důchod. Také v něm lze zadávat platby. V mobilním bankovnictví si kdykoliv zobrazíte třeba zapomenutý PIN, zvýšíte si limit na kartě klidně během nákupu a vždy víte, kolik máte na účtu peněz.

 

Nyní odměna 1 000 Kč k novému účtu
Noví klienti, kteří si zřídí Poštovní účet od 1. 9. do 31. 10. 2023 a požádají si o navedení důchodu nejpozději do 30 dnů od otevření účtu, dostanou odměnu 1 000 Kč.
Více o akci na www.csob.cz/duchod1000.

 

Jdeme vám naproti

Co když si senior přesto neví rady?
Existuje více možností, jak postupovat. ČSOB je díky široké síti poštovních a bankovních poboček po celé České republice nejdostupnější bankou, kde se může klient osobně poradit. V mobilním bankovnictví umí klientům poradit naše virtuální asistentka Kate. Stačí jenom říct nebo napsat, co zrovna potřebujete. Naše infolinka 800 300 300 je navíc zvlášť upravená pro seniory. Systém automaticky pozná, že volá starší klient a přednostně ho spojí se speciálně vyškoleným operátorem.
Pokud si klient stále nebude jistý, že zvládne vše s účtem stoprocentně sám, může požádat o přidání tzv. disponenta na účet. Ten se může hodit v případě jakékoliv nenadálé životní situace, protože za klienta může vybrat peníze z účtu nebo poslat platby. Může také pomoci s orientací v bankovnictví na počítači nebo na telefonu. Je důležité si určit někoho, komu klient opravdu důvěřuje, například někoho z rodiny.

Vážou se k účtu i nějaké další výhody?
Samozřejmě, ČSOB šetří seniorům jejich peníze. Zvýhodnění, které jim na jejich žádost během chvilky rádi na poště nastavíme, obsahuje například neomezený počet platebních příkazů potvrzených platební kartou i zadání trvalých příkazů zdarma na poště nebo již zmiňovanou donášku hotovosti na určenou adresu jednou za měsíc zdarma. Navíc pouhým placením kartou můžete sbírat body do věrnostního programu ČSOB Svět odměn a ty potom proměnit například na slevové poukázky do lékárny, knihkupectví nebo třeba prodejny obuvi. Pro klienty jsou připravené také desítky neustále aktualizovaných slev v nejrůznějších obchodech.

Vyzkoušejte i vy výhody Poštovního účtu od ČSOB. Rádi vám pomůžeme na kterékoliv poště!

 

 

důchody peníze rozhovor
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.