Chození pro důchod na poštu už není nutnost, chválí si seniorka. Podělila se o zkušenosti s novým bankovním účtem
Ilustrační foto: Pexels

Chození pro důchod na poštu už není nutnost, chválí si seniorka. Podělila se o zkušenosti s novým bankovním účtem

6. 9. 2023

Paní Jiřině je 75 let, většinu života žije v Ostravě a svůj důchod si měsíc co měsíc chodila vyzvedávat na nejbližší pobočku České pošty. Nejenom proto, že to má pár desítek metrů od domu, ale s paní pošťačkou taky vždycky ráda prohodila pár slov.

„Moje rodina mě posledních nejméně deset let přesvědčovala, že si mám založit účet v bance. Vždyť už i moje vnoučata, která chodí na základní školu, svůj účet mají a vím, že dcera jim na něj posílá dokonce i kapesné. Vždycky jsem si ale myslela, že to na mě bude příliš složité,“ vzpomíná Jiřina.

K založení vlastního bankovního účtu Jiřinu nakonec přesvědčila její známá z pošty při jedné z pravidelných návštěv, kdy si seniorka šla na svoji pobočku pro důchod. „Řekla mi, že se nemusím ničeho bát, že pro důchod si budu moci nadále chodit tak, jak jsem zvyklá, ale zároveň si budu moci vybrat peníze na kterékoliv jiné poště, třeba když pojedu do lázní. To jsem dokonce už využila, a navíc je skvělé, že si můžu vybrat jen tolik peněz, kolik opravdu potřebuji, a zbytek zůstává v bezpečí na účtu,“ vypočítává výhody seniorka z Ostravy.  

Založení Poštovního účtu od ČSOB včetně zasílání důchodu bylo hotové za pár minut. Výhodou je, že ČSOB za klienta vyřeší i potřebnou administrativu s Českou správou sociálního zabezpečení. Všechno tak jde opravdu zvládnout během jedné návštěvy kterékoliv pošty.

„Dnes už i v obchodech platím kartou a na používání účtu jsem si zvykla, rodina mi pomohla s nastavením trvalých příkazů a musím říct, že je to daleko pohodlnější,“ shrnuje Jiřina.

Co na to Přemysl Hanzelka, ředitel ČSOB Poštovní spořitelny

„Byť se to na začátku může zdát jako velký krok, používání účtu je skutečně jednoduché. Účet od ČSOB Poštovní spořitelny již využívá více než půl milionu seniorů a máme od nich velmi pozitivní ohlasy. Více než každý druhý senior v ČSOB využívá i naše bankovnictví v počítači nebo v mobilu. Aktuálně navíc do konce října probíhá akce, kdy noví klienti mohou získat bonus 1 000 Kč, pokud si zřídí Poštovní účet s výhodami pro seniory a do 30 dnů požádají o zasílání důchodu na něj. Více najdou zájemci na  www.csob.cz/duchod1000.

Naši klienti oceňují, že s účtem mají více možností, jak se ke svým penězům dostat. Například si mohou vybrat celý důchod nebo jeho část na poště, která je zrovna po ruce. Samozřejmostí je pak možnost vybrat si zdarma hotovost z ČSOB bankomatů, kterých je více než tisíc. V každém případě si tak senioři mohou vybírat menší částky a zbytek peněz nechat v bezpečí na účtu.

A co je naše specialita, ve spolupráci s Českou poštou nabízíme také možnost nechat si peníze donést na jakoukoliv adresu v České republice. Naši klienti to využívají například v létě, když tráví delší čas na chatě nebo v případě nemoci. V rámci zvýhodnění pro seniory, které vám během chvilky rádi na poště nastavíme, je tato služba jednou měsíčně zdarma.

K Poštovnímu účtu dostanete zdarma i platební kartu Mastercard, s níž můžete snadno a rychle platit nejenom v obchodech, ale třeba i na internetu. Při placení kartou navíc můžete sbírat body do věrnostního programu ČSOB Svět odměn a ty potom proměnit například na slevové poukázky do lékárny, knihkupectví nebo obchodů s obuví. Pro klienty jsou také připraveny desítky neustále aktualizovaných slev v nejrůznějších obchodech.“

banky důchod peníze
Hodnocení:
(4.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.