Křeslo s vaším jménem v hledišti. Zapište se do nové historie Státní opery!
Basbarytonista Adam Plachetka. FOTO: Poskytnutnuto Národním divadlem

Křeslo s vaším jménem v hledišti. Zapište se do nové historie Státní opery!

18. 8. 2023

CHARity – Vaše křeslo v Opeře! Unikátní filantropický projekt Národního divadla umožňuje adopci oblíbeného sedadla či místa v lóži zrekonstruované Státní opery.

Ta po kompletní rekonstrukci, která skončila počátkem roku 2020, začíná novou kapitolu vlastní historie. V rámci projektu CHAIRity zájemcům nabízí „adopci“ sedadla v hledišti, za níž dárce obdrží plaketu se jménem a další výhody, včetně možnosti si přednostně zarezervovat „své křeslo“ na představení nebo premiéry. Ceny patronátu se pohybují v kategoriích v rozmezí mezi patnácti a sto tisíci korunami.

V dnešní turbulentní době je divadlo pevným bodem, ke kterému se můžeme vracet a upínat. Projekt CHAIRity je jedinečnou příležitostí, jak podpořit Národní divadlo,“ prezentuje projekt na webu jeden z jeho ambasadorů, basbarytonista Adam Plachetka. Ambasadorka a majitelka společnosti Profimed Alexandra Kala dodává: „Soukromé prostředky hrály v životě divadel, muzeí nebo galerií vždy velmi podstatnou roli a já tak se stejným vědomím potřebnosti dělám vlastně jen to, co dělaly již generace přede mnou.

 Kala_O8A4281.jpg
                                                                                                                                             Alexandra Kala

Pomocí online systému tak Národní divadlo jednotlivcům či firmám nabízí hned pět kategorií křesel, tedy možností, jak budovu Státní opery finančně podpořit. Nejvyšší kategorie královského křesla za sto tisíc donátorovi nabízí například přednostní rezervaci sedadla na představení, dvacetiprocentní slevu na vedlejší křesla nebo individuální prohlídku budovy. Za příspěvek divák vždy obdrží zlatou destičku se jménem, kterou divadlo umístí na jím vybrané místo.

Budova Státní opery v posledních letech prošla téměř tříletou náročnou komplexní rekonstrukcí. Ta vyšla na zhruba 1,3 miliardy korun. Po kolaudaci pro představení opery či baletu opět otevřela těsně před koronavirovou pandemií v lednu 2020.

kultura Národní divadlo Stání opera
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.