Carlos Santana znovu v Praze, 
vstupenky jsou už v prodeji

Carlos Santana znovu v Praze,
vstupenky jsou už v prodeji

25. 1. 2013

Slavný americký kytarista, zpěvák a skladatel mexického původu Carlos Santana vystoupí 1. srpna v pražské O2 areně. Letos šestašedesátiletý nositel deseti cen Grammy se v české metropoli představí po třech letech, tentokrát v rámci turné World Tour 2013. Propaguje na něm nové album Shape Shifter z loňského roku, které se skládá ze třinácti sólových písní. Vstupenky na koncert v cenách od 799 korun jsou uz v prodeji na terminálech Sazky.

„Santana během celé své hudební kariéry hýří všemožnými barvami a rozdává poselství lásky, tolerance a bratrství,“ uvedl za pořadatele koncertu Jaroslav Svoboda. „V jeho tvorbě jsou patrné všemožné vlivy, od afro-kubánských rytmů až po arabskou nebo indickou hudbu. Od ostatních kapel se kromě svého kytarového umění odlišuje zejména užíváním různých exotických nástrojů.“

Santana zazářil už na legendárním festivalu Woodstock v roce 1969 a proslavil se v 70. letech hity jako Black Magic Woman či Oye Como Va. V roce 1999 slavil jeden z největších comebacků v dějinách populární hudby s albem Supernatural, které při udělování cen Grammy získalo osm trofejí.

V Praze před třemi lety na vystoupení v O2 areně propagoval reedici své nejúspěšnější desky Supernatural, zahrál také své nejstarší hity i ukázky z aktuálního alba Guitar Heaven. Show plnou podmanivých melodií a exotických rytmů sledovalo přes devět tisíc diváků. Poprvé koncertoval Santana před českým publikem v červenci 2004.

hudba koncert
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.