Výlet do ZOO Protivín
Všechny fotografie: Naděžda Špásová s dcerou

Výlet do ZOO Protivín

27. 7. 2023

Už hodně let jezdíme na dovolenou do Blatné v Jižních Čechách, tentokrát to vyšlo na sobotu 15.7.23. Vždycky se na ten týden docela těšíme. Po naložení všeho nezbytného do auta, samozřejmě to bylo až po střechu, jsme se v sobotu dopoledne vydali směr Blatná. Počasí bylo, jako už delší dobu, dost horké, ale díky klimatizaci se to dalo celkem snést. Po několika hodinách jsme dojeli do Blatné, vyzvedli klíče od domu, kde budeme náš týden trávit a za pár minut jsme spokojeně přistáli na místě určení.

Vždycky jsem si myslela, že je to od nás do Blatné něco přes 100 km a ono je to 200 km. Každoročně si naplánujeme i výlety do míst, která bychom za normálních okolností asi nenavštívili. Letos jsme si po letech vybrali Protivín v okr. Písek.

Protivín je malé město s asi 4801 obyvateli, protéká zde řeka Blanice a je moc hezké. Co je důležité, je to, že se tu od roku 2008 nachází ZOO a ne ledajaké, ale s krokodýly, hady a želvami. Poprvé jsme zde byli v době jeho založení, a tak jsme si to chtěli zopakovat. Překvapilo nás, jak se to od té doby změnilo, a hlavně počtem návštěvníků. Měli jsme štěstí, protože jsme přijeli v době, kdy tam ještě nebyly davy lidí. Nevýhodou je vzduch uvnitř, slabší povaha, jako třeba já, tam moc dlouho nevydrží. Naštěstí to nevadilo dceři Tereze, předala jsem jí foťák, aby nafotila dobu krmení plazů a vypadla jsem na vzduch, kde už byl manžel s pejskem.

Venku to se vzduchem nebylo o moc lepší a hlavně jsem byla překvapená velkou frontou lidí. Měli můj obdiv, protože já bych v tom vedru frontu nezvládla.

Zvu vás na malou fotoprohlídku svým způsobem krásných, ale nebezpečných plazů. Případná zhoršená kvalita fotek je zapříčiněna tak trochu foťákem, ale hlavně světlem nad plazy. Pokud se v tomto městě někdy vyskytnete ZOO vřele doporučuji. Přeji všem pohodový a krásný zbytek léta.

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...