Letní tipy na kulturu: Rozehrajte to s námi a vyrazte na kulturní akce ve Středočeském kraji
Divadelní představení Nedopečený koláček. FOTO: Středočeský kraj

Letní tipy na kulturu: Rozehrajte to s námi a vyrazte na kulturní akce ve Středočeském kraji

13. 7. 2023

Prázdniny jsou v plném proudu a my přinášíme tipy, kam se vydat za kulturou během prázdnin! Střední Čechy ožily Středočeským kulturním létem, festivalem plným hudby a divadla. Kam vyrazit?

V berounském Muzeu Českého krasu vystoupí „zpívající právník" Ivo Jahelka. Zábavnými a vtipnými písničkami se mu podařilo zpopularizovat právo a do obsahu textů vnést i příklady ze soudních sporů. Ivo Jahelka zazpívá a zahraje v rámci svého hudebního představení s názvem "Písničky zpod taláru" v pátek 14. července v prostorách Geoparku Barrandien, vstupenky lze nakoupit na pokladně Muzea Českého krasu nebo na portálu GoOut: https://1url.cz/WuuHu.

Ve středu 19. července Regionální muzeum Jílové u Prahy hostí od 19:00 Pantheon production a jejich komedii „Ráno poté", která s nadsázkou řeší partnerské a rodinné vztahy. Diváci se mohou těšit na Michaelu Tomešovou, Vojtěcha Vodochodského nebo Lucii Zedníčkovou.

V sobotu 22. července od 19:00 vystoupí v Památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě multižánrový smyčcový soubor Epoque Quartet a Quarteto Vivo. Díky svému širokému záběru zazní skladby od Antonína Dvořáka, rovněž však i filmové melodie či swing.

Památník Josefa Lady a jeho dcery Aleny, Hrusice zve všechny milovníky country a swingu na vystoupení zpěvačky Jitky Vrbové. Koncert se uskuteční v kouzelném prostředí zahrady památníku v pátek 28. července od 18:00.

Slavnou operu Bedřicha Smetany Dvě vdovy uvede Muzeum T. G. M. Rakovník na svém nádvoří v úterý 1. srpna a ve středu 2. srpna od 20 hodin. V opeře vystoupí talentovaní absolventi a studenti Akademie múzických umění v Praze a Pražské konzervatoře, kteří naváží na tradici rakovnické opery.

Divadelní představení Nedopečený koláček potěší děti v neděli 6. srpna od 15:00 na Zámku Nižbor. Hru si pro ty nejmenší připravil soubor Loutky bez hranic. Loutkovodička Dora Bouzková byla nominována za výkon v představení na Cenu Thálie 2020 v kategorii Loutkové divadlo.

Více informací o představeních a tipy na další akce ale i výlety najdete na: www.stredoceskekulturnileto.cz

kultura Středočeský kraj
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...