Léto v plné polní
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Léto v plné polní

14. 7. 2023

Léto se opravdu nezapře. Tak vysoké teploty už jsme dlouho nezažili, venku se nám ani nechce být. No jo, nechce, ale když vám zavolají kamarádky, že jsou nedaleko na dovolené a ať koukám naklusat, musíte poslechnout. A kdeže to jsou? V podstatě skoro v Děčíně, v obci Nebočady, o které jsem nikdy neslyšela a to nedaleko Děčína žijeme už přes 40 let. A tak jsme se domluvily, že se ve středu 12.7.23 určitě dostavíme. Byl to holčičí sraz, a tak jsem poprosila o doprovod dceru.

Něco málo o obci. První písemná zmínka o Nebočadech se datuje do  r. 1352. Byla součástí Německa, s městem Děčín byla sloučena v r. 1945. Žije zde kolem 312 obyvatel a nachází se ve výšce 145 m. n. m., moc času na prohlídku jsem neměla.

Tak a teď se dostávám k tomu důležitému. Jedná se totiž o pozvánku na dovolenou. Kamarádky se se svými vnoučaty o této lokaci dozvěděly, sbalily svá vnoučata a ubytovaly se v kempu Formule. Vypadá to tam moc hezky, ubytování buď stany, nebo mobilhome a i v hotelu. Samozřejmě, že tam nechybí bazén, minigolf a jiná vyžití pro děti. V hotelu je možné se i stravovat, byly jsme tam na obědě a opravdu nám chutnalo.

Uvítání s Lídou a Ivou bylo bouřlivé a srdečné. Semlely jsme všechno možné, Lída je moje kamarádka od 1. třídy, Ivu znám z letošních Velikonoc. I když to není dlouho, je to jako bychom se znaly od mládí. Jsem moc ráda, že jsme se viděly, zjistila jsem, že jsem toho z mládí tak moc nezapomněla, což je dobře.

Pojďte se projít po malém sympatickém kempu a třeba vás fotky navnadí na případnou návštěvu. Přeji všem krásné léto.

 

 

aktivní senioři cestování
Hodnocení:
(4.9 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.